Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Palacio: "Φαβορί οι Mavericks"



O Milt Palacio, που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Καβάλα, μιλάει στην ελληνική έκδοση του NBA για τα φετινά play-off, το "φαβορί" που ακούει στο όνομα Mavericks και τον "ακούραστο" Rose.
Του Πάρη Τσελεπίδη

Ο Milt Palacio μπορεί να άφησε πίσω του την Καβάλα και την Ελλάδα για την Βιτόρια της Ισπανίας και την Κάχα Λαμποράλ ωστόσο είναι ένας από τους λίγους παίκτες που τα τελευταία χρόνια είχαμε στην Α1 με εφταετή παρουσία στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με έξι διαφορετικές ομάδας από το 1999 μέχρι το 2006 πριν έρθει στην Ευρώπη με πρώτο του σταθμό την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Κατά σειρά οι φανέλες των ομάδων που φόρεσε ο Palacio ήταν αυτές των:  Vancouver Grizzlies (1999–2000), Boston Celtics (2000–2002), Phoenix Suns (2002), Cleveland Cavaliers (2002–2003), Toronto Raptors (2003–2005) και Utah Jazz (2005–2006).

Επόμενο είναι ακόμη και αν την τελευταία πενταετία έχει βρεθεί σε διαφορετικές ευρωπαϊκές ομάδες - Partizan (2007–2008), Khimki (2008–2009), Partizan (2009), Καβάλα (2010), Caja Laboral (2010), Καβάλα (2010-2011) και ξανά Caja Laboral (2011) - να φροντίζει να παρακολουθεί τι γίνεται στο ΝΒΑ αλλά και να είναι ενήμερος για την ύπαρξη του νέου site, που αποτελεί ουσιαστικά την ελληνική έκδοση του NBA.com!

«Περίμενα και ήθελα ο φετινός τελικός να ήταν ανάμεσα στους Los Angeles Lakers και τους Boston Celtics αλλά μετά τον αποκλεισμό των Lakers το ζευγάρι θα είναι διαφορετικό», παραδέχθηκε ο Palacio και πρόσθεσε:«Ωστόσο είναι καλό για το ΝΒΑ όταν τα θεωρητικά φαβορί μένουνε εκτός και προχωράνε και άλλες ομάδες έχοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ένα στοιχείο που αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό».

Για τον αποκλεισμό των Lakers από τους Dallas Mavericks είχε να πει: «Δεν το περίμενα αλλά το Dallas απέδειξε ότι έχει μία πολύ καλή ομάδα υπό τις οδηγίες του Rick Carlisle, ενώ η προσθήκη του Predrag Stojakovic φάνηκε πως ήρθε στο πιο κατάλληλο σημείο και έδωσε με την εμπειρία του το κάτι παραπάνω στην περιφέρεια ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το δίδυμο των Nowitzki και Terry. Πλέον θεωρώ πως το Dallas είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τελικών της Δύσης».

Κι όσο για την Ανατολή; «Το Miami πιστεύω πως θα είναι η μία από τις δύο ομάδες του τελικού, ο οποίος βλέπω να κρίνεται στις λεπτομέρειες χωρίς όμως να μπορώ να προδικάσω φαβορί».

Όταν δε του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Derrick Rose των Chicago Bulls αναδείχθηκε ως ο MVP του φετινού ΝΒΑ ο Palacio υποστήριξε: «Ήταν εκπληκτικός σε όλο το πρωτάθλημα και δίκαια αναδείχθηκε MVP. Φρόντισε να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στον δρόμο του Chicago και ήταν με μία κουβέντα ο πραγματικός ταύρος των Bulls και ακόμη και τώρα στα play off δείχνει να είναι ακούραστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου