Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Παπαϊωάννου: Η τύχη τους γύρισε την πλάτη



Ο Νίκος Παπαϊωάννου γράφει για τους... thirtysomething Celtics, που είχαν την ικανότητα, αλλά όχι την τύχη για να επιστρέψουν στους τελικούς.
Υπάρχουν αρκετές στιγμές στο μπάσκετ, όπου η ικανότητα χρειάζεται και την εύνοια της τύχης, έτσι ώστε μία σπουδαία ομάδα, να προαχθεί σε πρωταθλήτρια. Δυστυχώς για τους Celtics, η τύχη τους γύρισε την πλάτη στη σειρά με το Μαϊάμι, όταν ο Rajon Rondo τραυματίστηκε στον αγκώνα, στον 3ο αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής.

Οι Celtics επικράτησαν σ' εκείνο το ματς, μετά τη δραματική και ηρωϊκή επιστροφή του Rondo και μείωσαν τη σειρά σε 2-1. Όμως κάπου εκεί κατάλαβαν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να φτάσουν πρώτοι τις 4 νίκες και ν' αποκλείσουν τους Heat. Χωρίς τον… εγκέφαλό τους, τον Rondo, οι Celtics το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να πέσουν ηρωϊκά. Το κατάφεραν αφού και τα 2 τελευταία ματς θα μπορούσαν να τα είχαν πάρει αν ήταν λιγότεροι άτυχοι. Κι έτσι θα με δικαίωναν όταν στο preview της σειράς, είχα γράψει ότι θα περνούσαν οι Celtics. Διαψεύστηκα, ευτυχώς όχι πανηγυρικά.

Τώρα τι γίνεται στη Βοστώνη; Τι κινήσεις θα κάνει η ομάδα όπου το 2008 ξανάφερε ένα πρωτάθλημα στο Garden μετά από 22 ολόκληρα χρόνια και ταυτόχρονα αναβίωσε την κόντρα με τους Lakers.

Κατ'  αρχήν κανείς και ποτέ δεν ξέφυγε από τον πανδαμάτορα χρόνο. Οι thirtysomething Paul Pierce, Ray Allen και Kevin Garnett, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν και για την επόμενη σεζόν. Όπως και ο προπονητής των Celtics, Doc Rivers. Ομως πιστεύω, ότι με το Μαϊάμι και το Σικάγο να αποτελούν πλέον τις ομάδες που κυριαρχούν στην Ανατολή, στη Βοστώνη το έχουν πάρει απόφαση ότι το παράθυρο για άλλο ένα πρωτάθλημα (μετρούν 17 στην ιστορία τους), είναι κλειστό και δεν υπάρχει παρά ελάχιστη χαραμάδα για αισιοδοξία.

Εκτός κι αν ο Danny Ainge, βγάλει πάλι λαγούς από το καπέλο του, όπως έπραξε το 2007 όταν έφερε στη Βοστώνη τους Garnett και Allen. Ομως τέτοιες εκκωφαντικές κινήσεις δεν γίνονται κάθε μέρα.

Οπότε οι Celtics, αφού επιστρέψουν…. κουτσαίνοντας στα σπίτια τους, θα έχουν ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά τους για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν δυναμικά την επόμενη σεζόν για έναν τελευταίο χορό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι χωρίς τραυματισμούς και μία καλή προσθήκη στο "1" και στο "5" έχουν πιθανότητες να πρωταγωνιστήσουν στην Ανατολή. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι θα διαψευστώ και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου