Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

One down



Το blog μας γράφει για τους "ξεγραμμένους" Bulls που έδειξαν τα δόντια τους, τον “πανούργο” Rose, αλλά και για τον Noah που θύμισε Dennis Rodman.
Οι φετινοί Bulls είναι η πιο υποτιμημένη και… ξεγραμμένη ομάδα, που βρέθηκε ποτέ σε τελικούς περιφέρειας, ενώ νωρίτερα τελείωσε τη σεζόν με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, έχοντας στη σύνθεσή της τον MVP της regular season. Το 90% των αμερικάνων δημοσιογράφων που καλύπτουν το ΝΒΑ δεν τους δίνουν καμία τύχη για ν' αποκλείσουν τους Heat και να προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ. Στις προβλέψεις των 16 ειδικών του μεγαλυτεροι αμερικανικου δικτύου, του ESPN, μόλις 3 επέλεξαν τους Bulls για να επικρατήσουν επί του Μαϊάμι. Οι υπόλοιποι 13 ψήφισαν δαγκωτό LeBron και μάλιστα οι περισσότερoι εξ' αυτων προέβλεψαν ότι το Μαϊάμι θα περάσει με 4-2!

Μάλλον θα πρέπει ν' αλλάζουν γνώμη σιγά σιγά με το εκκωφαντικό 103- 82 των Bulls επί των Heat μέσα στο United Center. Γιατί οι Bulls απέδειξαν ότι κάθε άλλο παρά one man show είναι. Ασφαλώς και ο Derrick Rose είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης τους, όμως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν νά πάσα στιγμή να τιμωρήσουν τους αντιπάλους. Από το Νο. 2 της ομάδας, τον Luol Deng, μέχρι τον τελευταίο ρολίστα, τον Τούρκο σέντερ Omer Asik.

Ο πανέξυπνος Rose ήξερε πολύ καλά ότι μόνος του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Οπότε φρόντισε έτσι ώστε να … ταϊσει τους συμπαίκτες του σε καίρια σημεία του αγώνα, για ν' ανεβάσει την αυτοπεποίθησή τους.

Ετσι σίγά σιγά άρχισαν να τρώνε σίδερα. Ο Joakim Noah έμοιαζε αφιονισμένος. O Taj Gibson ήταν σεληνιασμένος κάνοντας πόστερ τον Dwyane Wade σ' ένα τρομακτικό κάρφωμα. Ο Luol Deng αφοσιωμένος στην άμυνα πάνω στον LeBron James (15 πόντους με 5/15), δεν παρέλειψε τα επιθετικά του καθήκοντα ευστοχώντας σε 4 τρίποντα. O Carlos Βoozer θετικός με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο Noah θύμισε Rodman με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ, κατεβάζοντας 14 ριμπάουντ, μαζί με 9 πόντους. Ακόμα και ο Asik, είχε σημαντική προσφορά στα 11' που αγωνίστηκε, βγάζοντας μία εξαιρετική φάση με καλάθι και φάουλ.

Ο πανούργος Rose μόλις είδε ότι οι συμπαίκτες του πήραν φωτιά και η άμυνα των Heat άρχισε να διστάζει να τον … ντουμπλάρει, άρχισε κι αυτός να εκτελεί κατά βούληση. Ετσι το μόνο που παρουσίασε το Μαϊάμι ήταν ένα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι του Chris Bosh, τον οποίον μάλλον οι Bulls άφησαν να σημειώσει 30 πόντους, αφού γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τους νικήσει ποτέ μόνος του.

Κι επειδή η αυτοπεποίθηση στην επίθεση αυξάνει τη διάθεση για άμυνα (και το αντίστροφο φυσικά), οι Bulls πολύ απλά στραγγάλισαν το Μαϊάμι. Για τον Noah κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο ήταν το συναίσθημα. Αρχισε να το νιώθει πριν καλά καλά ξεκινήσει το ματς: "Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου ήταν τρελλά τα πράγματα στο γήπεδο και είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε. Παίξαμε με την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε πολύ μπάσκετ μπροστά μας. Είμαστε πεινασμένοι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με μία νίκη".

Βεβαίως το 2ο ματς, τα ξημερώματα της Πέμπτης θα είναι μία άλλη ιστορία. Το Μαϊάμι θα φροντίσει να πάρει εκδίκηση, όμως η ήρεμη δύναμη των Bulls, ο Rose, υποσχέθηκε ότι θα είναι πολύ καλύτερος: "Μόλις ξαναδούμε το video του αγώνα, το ματς αυτό θα φύγει από το μυαλό μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε αβίαστα λάθη απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Πρέπει να είμαι πολύ καλύτερος. Είναι καλή ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να πολεμάμε. Πάνω απ' όλα η άμυνά μας πρέπει να είναι εκεί".

Κι αυτή η άμυνα, στα όρια της ασφυξίας, είναι πάντα παρούσα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Γιατί όχι και τα ξημερώματα της Πέμπτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου