Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η μπάντα του ΝΒΑ



Το μπάσκετ έχει πολλά κοινά στοιχεία με την μουσική λένε οι παίκτες του ΝΒΑ που θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους συγκρότημα, αφού όλο και περισσότεροι τείνουν να γίνουν επαγγελματίες και σε αυτό τον τομέα.

Ο Kevin Durant είναι αυτός που μπήκε πιο πρόσφατα στο γκρουπ των «μουσικών» του ΝΒΑ ξεκινώντας να ασχολείται με το αντικείμενο από περιέργεια και πλέον έχει φτάσει σε σημείο να έχει στούντιο ηχογράφησης μέσα στο σπίτι του.

«Μπάσκετ και μουσική μοιάζουν τόσο πολύ. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που συνθέτεται η μουσική. Ηθελα να μάθω πως δουλεύει όλο αυτό καθαρά από περιέργεια», λέει ο ίδιος.

Προς το παρόν ο φόργουορντ των Oklahoma City Thunder κάνει μουσικές παραγωγές για τους φίλους του, αλλά ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα παραπάνω κυκλοφορώντας μερικά από τα κομμάτια του: «Δεν είμαι ακόμα στο επίπεδο που βρίσκονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες ή άλλοι παίκτες του ΝΒΑ. Προς το παρόν προσπαθώ να κάνω τον ήχο μου καλύτερο. Εχω φτιάξει κάποια κομμάτια για τους φίλους μου και έχω δώσει μερικά σε ορισμένους τραγουδιστές. Αυτό που θέλω απλά είναι να ακούσω τον ήχο μου με στίχους».      

Ο… μέντορας Joe Smith

Αυτός που τον… κόλλησε ήταν ο πρώην συμπαίκτης του στους Thunder Joe Smith οποίος είναι αρκετά προχωρημένος, αφού έχει δική του εταιρία. «Κάθε πρωί ο Kevin μου χτυπούσε το κουδούνι για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Πριν καν το καταλάβεις είχε δικό του εξοπλισμό ηχογράφησης και έτσι βρισκόμασταν συνεχώς ο ένας στο σπίτι του άλλου», αναφέρει ο Smith ο οποίος παραδέχεται πως έχει εμπνεύσει κι άλλους συμπαίκτες του να ασχοληθούν με τη μουσική, «κόλλησα τον Kevin, όταν ήμουν στους Bobcats κόλλησα τον Tyrus Thomas. Από ότι φαίνεται σε όποια ομάδα και αν παίζω κάνω κάποιον να ασχοληθεί με τη μουσική».

Ο Smith γράφει και τραγουδάει τα δικά του κομμάτια, ενώ συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες σε διάφορες μουσικές παραγωγές. Μάλιστα αυτή την περίοδο δουλεύει για την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Ron Artest ο οποίος στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε έρθει μέχρι και στη χώρα μας για να τραγουδήσει μαζί με τους «Active Member».

Arro-Yo!

Επαγγελματίας τραγουδιστής και με τη βούλα είναι ο Carlos Arroyo, ο οποίος μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι είδε το τραγούδι του «Se Va Conmigo» να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των charts της reggaeton (σ.σ. λατινοαμερικάνικο hip-hop) και φυσικά να γίνεται μεγάλη επιτυχία στη χώρα του (Πουέρτο Ρίκο).

«Είναι απίστευτο να πηγαίνεις για προπόνηση με την εθνική ομάδα και να ακούς το τραγούδι σου στο ραδιόφωνο. Οπως με το μπάσκετ έτσι και με τη μουσική ξεκίνησα να ασχολούμαι από χόμπι και έφτασα σε σημείο να κάνω ακόμα και video clip», παραδέχεται ο πλέι μέικερ των Boston Celtics.

Ο Dwight Howard πάλι θέλησε να εμπνεύσει τους νέους συμμετέχοντας σε ένα άλμπουμ με τίτλο «Shoot for the Stars». «Περάσαμε πολύ ωραία. Ηχογραφούσαμε τέσσερα τραγούδια τη μέρα. Ηταν πραγματικά μια πολύ σκληρή δουλειά. Το έκανα γιατί θέλω τα παιδιά να πιστεύουν πως όλα είναι δυνατά στη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Howard.

Εθνικός ύμνος = νίκη

Ο Jerry Stackhouse πάντως προτού αποσυρθεί (δουλεύει πλέον ως αναλυτής στο κανάλι του ΝΒΑ) είχε προλάβει να περάσει σε άλλο επίπεδο, αφού τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ ουκ ολίγες φορές πριν από την έναρξη των αγώνων: «Όταν ήμουν μικρός τραγουδούσα στην εκκλησία, οπότε η έλξη από τη μουσική ήρθε φυσιολογικά. Ο πατέρας μου άλλωστε ήταν επαγγελματίας τραγουδιστής οπότε είχα πολλά ερεθίσματα», λέει ο Stackhouse.

Οσο για τον εθνικό ύμνο αυτός προέκυψε εντελώς τυχαία, αφού σε μία media day άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να τραγουδάει για να διασκεδάσει τους συμπαίκτες και ένας από τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων του ΝΒΑ τον άκουσε και του πρότεινε να το κάνει. Μάλιστα είχε δημιουργήσει και ένα πολύ καλό σερί, αφού η ομάδα του έχασε μόλις μία φορά από τις έξι που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο μετρώντας προηγουμένως πέντε συνεχόμενες νίκες.

Φυσικά το δρόμο σε όλους αυτούς είχε δείξει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο Shaquille O’Neal που έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικά άλμπουμ και θα μπορούσε να παίξει κάλλιστα τον ρόλο του μάνατζερ στην μπάντα του ΝΒΑ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου