Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ο James στην αρένα με τα pit-bulls



Ο Νίκος Παπαϊωάννου γράφει τις προβλέψεις του για τη σειρά Chicago-Miami και τον... τοίχο που θα βρουν μπροστά τους οι Heat στην αρένα με τα...pit-bulls του Tom Thibodeau.
O LeBron James και ο Dwyane Wade είχαν στο μυαλό τους, από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν που τους βρήκε μαζί στο Μαϊάμι, ότι το μεγαλύτερό τους εμπόδιο στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι η Βοστώνη.

Εξ' ου και οι θεατρινίστικοι πανηγυρισμοί του LeBron, αμέσως μετά την λήξη του 5ου αγώνα της σειράς των τελικών της Ανατολής. Όσοι δεν το είδατε, ο James, έκατσε στo ένα γόνατο, στο παρκέ κι με τη σφιγμένη γροθιά του στο μέτωπο. Σα να σκέφτεται το κατόρθωμα της ομάδας του. Βεβαίως δεν είναι κατόρθωμα να περάσεις με την ψυχή στο στόμα τους Celtics χωρίς τον Rondo. Κατόρθωμα θα είναι για τους Heat αν μπορέσουν ν' αποκλείσουν τους Bulls στους τελικούς της Ανατολής, όπου ξεκινούν την Κυριακή στο United Center.

Για καλό και για κακό ας είναι προετοιμασμένοι για ένα μεγάλο σοκ. Πολύ απλά γιατί στα playoffs του ΝΒΑ, προχωρούν πάντα οι ομάδες που έχουν το μυαλό τους πρώτα στην άμυνα. Οι Bulls από την Ανατολή και οι Mavericks από τη Δύση, μαζί με τους Celtics (πριν τραυματιστεί ο Rondo), είναι οι μοναδικές ομάδες στα φετινά playoffs όπου κάνουν τη δουλειά τους οργανωμένα και ομαδικά στην άμυνα. Το Μαϊάμι, για παράδειγμα, παίζει περισσότερο ευκαιριακή άμυνα, στηριζόμενο στις αθλητικές ικανότητες των Wade, James και Chris Bosh.

Tι θα κάνουν όμως τώρα οι Big Three, όταν θα μπουν στην αρένα με τα πιτμπουλ του Tom Thibodeau; Θα δυσκολευτούν πάρα πολύ. Τόσο πολύ όπου θα δουν τους Bulls να τους αποκλείουν και να επιστρέφουν στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 1998.

Το Σικάγο δείχνει ότι βελτιώνεται αγώνα με αγώνα στα playoffs. Στο επόμενο ματς, κρύβει τις αδυναμίες που παρουσίασε στο προηγούμενο. Κι όταν άπαντες έλεγαν ότι ο Derrick Rose είναι απεπλιστικά μόνος, άρχισαν να εμφανίζονται ένας ένας οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Με αποκορύφωμα την εμφάνιση του Carlos Boozer, όπου όλοι νομίζαμε ότι είχε απαχθεί.

Ο δυναμικός power forward ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους, στην εύκολη επικράτηση των Bulls επί των Hawks με 93-73, στον επίλογο της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής που έληξε με 4-2. Κι ο Tom Thibodeau επέλεξε να κλείσει τον αγώνα, όπως έκανε και στο 5ο ματς στο Σικάγο, αφήνοντας στο παρκέ για την 4η περίοδο τους αναντικατάστατους Derrick Rose και Luol Deng, με τις τις ρεζέρβες Taj Gibson, Omer Asik και Ronnie Brewer. Ενα σχήμα, που αναστάτωσε τους Hawks, αφού δεν βρήκαν τις λύσεις στα προβληματικά match ups που προέκυψαν.

Για πρώτη φορά στη φετινή post season οι Bulls έπαιξαν με αυτοπεποίθηση ανάλογη εκείνης της κανονικής περιόδου. Με σημείο αναφοράς την ασφυκτική άμυνα, η οποία περιόρισε τα ποσοστά της Ατλάντα στα σουτ, στο ταπεινό 36,5%.

Ταυτόχρονα ο MVP, Derrick Rose, απέδειξε και πάλι ότι είναι εκ γεννετής αλτρουϊστής. Θα σκοράρει 30άρες και 40άρες, αν βλέπει ότι δεν τραβάει κανένας άλλος. Αν ομως αντιληφθεί ότι οι συμπαίκτες του είαι σε καλή βραδιά, τότε θα κάνει τα πάντα για να τους φτιάξει. Με τους Hawks σούταρε μόλις 14 φορές, σημειώνοντας 19 πόντους. Προτίμησε να τροφοδοτεί τον ζεστό Boozer, γιατί ξέρει ότι θα τον χρειαστεί στους τελικούς της Ανατολής.

"Εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί παίκτες, που να πάρει", είπε o Rose μετά το τελευταίο ματς με τους Hawks.

Ο LeBron, ο Wade και η υπόλοιπη παρέα του South Beach, όπως φυσικά και η πλειοψηφία ειδικών και μη του ΝΒΑ, εξακολουθούν να έχουν διαφορετική άποψη και να πιστεύουν ότι ο Rose είναι απελπιστικά μόνος στο Σικάγο και γι' αυτό το Μαϊάμι θα προκριθεί στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ε λοιπόν σας έχω νέα: Οι Bulls θα περάσουν στα 6 παιχνίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου