Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ξαναβρήκαν τον δάσκαλο τους



Οι Heat τελικά αποδείχτηκαν πολύ σκληρά «καρύδια» για τους Celtics και μάλιστα κατάφεραν να τους κρατήσουν κάτω από τους 100 πόντους σε όλα τα παιχνίδια της σειράς.

Αυτή είναι η 5η φορά (έχει αποκλειστεί και τις πέντε) που η Βοστώνη δεν καταφέρνει να πιάσει τριψήφιο νούμερο στην επίθεση σε μία ολόκληρη σειρά αγώνων στα playoffs κάτι που είχε να συμβεί από το 2004.

Εκείνη τη σεζόν οι Indiana Pacers με μπροστάρη τον Ron Artest που είχε αναδειχτεί αμυντικός της χρονιάς τους είχαν περιορίσει στους 84.5 πόντους ανά αγώνα και επικράτησαν πολύ εύκολα με 4-0 στον πρώτο γύρο.

Δυο χρόνια νωρίτερα οι New Jersey Nets είχαν κερδίσει τους τελικούς της Ανατολής με 4-2 μην επιτρέποντας στους Celtics να σκοράρουν 100 ή περισσότερους πόντους σε κανένα από τα έξι παιχνίδια της σειράς.  Στον 3ο αγώνα πάντως οι «Κέλτες» πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία των playoffs, αφού στο ξεκίνημα του 4ου δωδεκαλέπτου έχαναν με διαφορά 21 πόντων (74-53) και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν την αναμέτρηση με 94-90.

Το 1983 αυτή που είχε βρεθεί στην ίδια θέση ήταν η παρέα του Larry Bird που στον δεύτερο γύρο απέναντι στους Milwaukee Bucks επίσης έμεινε κάτω από τους 100 πόντους σε όλα τα παιχνίδια της σειράς την οποία και έχασε με 4-0.

Τέλος η πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν στους τελικούς της Ανατολής το 1980 όταν ο Julius Erving και οι Philadelphia 76ers (επικράτησαν με 4-1) ανέβαλαν κατά τρία χρόνια το πρώτο ραντεβού του Bird με τον Magic Johnson (πρώτη τους χρονιά στο ΝΒΑ τότε) στους τελικούς του πρωταθλήματος.  

Την ίδια ώρα πάντως που οι παίκτες του Doc Rivers αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα από την άμυνα των Heat στην άλλη πλευρά του παρκέ δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Dwayne Wade και τον Lebron James.

Οι δυο τους έγιναν μόλις οι δεύτεροι συμπαίκτες στην ιστορία των playoffs που καταφέρνουν να τελειώσουν μία σειρά αγώνων με μέσο όρο τουλάχιστον 28 πόντους ο καθένας (ο Wade είχε 30.2 και ο James 28), ενώ ήταν οι πρώτοι που σκοράρουν περισσότερους από 30 κόντρα στους Celtics σε αγώνα που αποκλείονται.
  
Πριν από αυτούς οι μόνοι που το είχαν πετύχει ήταν ο Steve Nash (30.3 πόντοι) και ο Amare Stoudemire (28.8 πόντοι) με τους Phoenix Suns (κέρδισαν τη σειρά 4-2) κόντρα στους Dallas Mavericks στον δεύτερο γύρο το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου