Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μόνο ένας παλαβός θα το έλεγε



Ο Peja Stojakovic γράφει στο προσωπικό του blog στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ για τη σεζόν που πέρασε από χίλια κύματα και τελικά τον έφερε στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Αν κάποιος μου έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκινούσα το training camp με τους Hornets, ότι στις 31 Μαΐου θα έπαιζα για πρώτη φορά στην καριέρα μου σε τελικούς του ΝΒΑ με τη φανέλα των Mavericks, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον αποκαλούσα παλαβό.

Η σεζόν αυτή πέρασε από χίλια κύματα. Εγιναν τόσα πολλά. Η ανταλλαγή μου από τους Hornets στους Raptors και από εκεί η εξαγορά του συμβολαίου μου και η συμφωνία με τους Mavericks. Ολα αυτά μοιάζουν τώρα τόσο μακρινά. Αποκλείσαμε στους τελικούς της Δύσης τους Thunder και πλέον είμαστε εδώ στο Μαϊάμι όπου την Τρίτη (31/5) μπαίνουμε στις μάχες των τελικών του ΝΒΑ με αντίπαλο τους Heat.

Για την πρόκρισή μας στους τελικούς του ΝΒΑ δεν πανηγυρίσαμε για περισσότερο από ένα πεντάλεπτο. Δεν θα είχε άλλωστε νόημα κάτι τέτοιο, αφού εμείς στοχεύουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό το γκρουπ ανθρώπων εδώ στην ομάδα μου είναι πολύ ξεχωριστό και προσγειωμένο. Από το ξεκίνημα των φετινών playoffs μέχρι και τώρα η ατμόσφαιρα παραμένει ίδια. Υπάρχει ισορροπία μετά τις νίκες και μετά τις ήττες.

Ο βαθμός αυτοπεποίθησης στο υψηλότερο σημείο του, όπως και ο σεβασμός για τον κάθε αντίπαλο μέχρι τώρα. Κοιτάμε τη δουλειά μας και τίποτε άλλο. Είμαστε ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι για τους ρόλους μας και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο. Βοηθάει σε αυτό το ότι όλοι μας είμαστε έμπειροι κι έχουμε κολλήσει πολλά ένσημα στο ΝΒΑ. Εχουμε νιώσει πολλές πίκρες και απογοητεύσεις  ο καθένας μας ξεχωριστά  σε αυτήν την πορεία μας στο ΝΒΑ.

Ολες αυτές οι κακές στιγμές μας δίδαξαν πολλά. Το συναίσθημα του να νιώθεις την πικρή γεύση στο στόμα σου και να μην μπορείς να κοιμηθείς για πολλά βράδια επειδή σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά για να είσαι εσύ ο νικητής στη σειρά.

Ηρθαμε από την Κυριακή στο Μαϊάμι, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας έπρεπε να ήμασταν στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Δουλέψαμε πολύ καλά όλες αυτές τις μέρες και το προπονητικό τιμ μας ανέλυσε πλήρως τους αντιπάλους μας.

Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει καθόλου σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές. Παίζουμε ομαδικά στην άμυνα και κυκλοφορούμε την μπάλα στην επίθεση. Οποιος έχει ζεστό χέρι, απλά τον τροφοδοτούμε και προσπαθούμε να τον βρούμε στα αγαπημένα του σημεία στο παρκέ. Αυτά μας έφεραν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ και με αυτά θα πορευτούμε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου