Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Bring on the Heat!



Με τον Carlos Boozer να κάνει επιτέλους την εμφάνισή του στη σειρά οι Bulls άλωσαν την Atlanta με 93-73 και με 4-2 νίκες προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής όπου τους περιμένουν οι Miami Heat.
Ο Derrick Rose αποφάσισε για ένα παιχνίδι να αλλάξει ρόλο με τους συμπαίκτες του, προτιμώντας τον ρόλο του οργανωτή. Μοιράζοντας λοιπόν 12 ασίστ είδε τους συμπαίκτες του να σκοράρουν περισσότερο από ότι συνήθως και τους Bulls να παίρνουν μία άνετη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Ο πλέον ευνοημένος από την αλλαγή φιλοσοφίας του Rose ήταν ο Carlos Boozer, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ. Δεύτερος σκόρερ για τους “Ταύρους” ήταν ο Rose με 19 πόντους. Για τους Hawks, 19 πόντους είχε ο Joe Johnson και 18 πόντους ο Josh Smith.

"Ο Boozer ήταν πολύ καλός σήμερα για αυτο συνέχισα να του δίνω τη μπάλα" δήλωσε μετά τον αγώνα ο Rose σχετικά με την εμφάνιση του συμπαίκτη του για να συμπληρωσει: "Ολοι λέμε στον Booz ότι πρέπει να συνεχίσει να σουτάρει και να μην τον νοιάζει τίποτα. Σημερα είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σίγουρα αυτο θα τον βοηθήσει ενοψει της συνέχειας των πλέι-οφ".
Οι Bulls μπήκαν δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και με τον Boozer να σημειώνει 7 γρήγορους πόντους ξέφυγαν με 11-4. Στην συνέχεια ο Derrick Rose άρχισε να “ταϊζει” και τους υπόλοιπους ψηλούς και κάπως έτσι οι “Ταύροι” έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 27-17 με την τριάδα Boozer/Noah/Deng να έχει μαζί 22 πόντους.

Στην δεύτερη περίοδο σειρά πήραν οι αναπληρωματικοί των Bulls. Βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ μπόρεσαν να διατηρήσουν την διαφορά των 10 πόντων και έτσι όταν επέστρεψε η βασική πεντάδα του Chicago στο παρκέ η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (42-25). Την ίδια στιγμή οι Hawks έβλεπαν τον Jeff Teague να αποχωρεί από το παιχνίδι προσωρινά λόγω τραυματισμού στον δεξιό καρπό, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούσαν να σκοράρουν πίσω από την γραμμή των 7.25 (0/5 τρίποντα στο ημίχρονο). Παρόλα αυτά, κάτι η επιστροφή του Teague στο παρκέ, κάτι η χαλάρωση των Bulls, τα “Γεράκια” κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά και έτσι στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 45-35.

Στην τρίτη περίοδο το Chicago συνέχισε να κάνει... παρέλαση. Οι Rose-Boozer συνέχισαν να συνεργάζονται εξαιρετικά παίζοντας διαδοχικά πικ εν ρολ και η διαφορά μεγάλωνε φτάνοντας ακόμα και στους 19 πόντους (70-51) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου που έληξε τελικά με σκορ 70-53. "Δοκιμάσαμε τα πάντα για να σταματήσουμε την συνεργασία του Rose με τον Boozer αλλά τίποτα δεν επιασε. Ο Boozer έβαλε αρκετά σουτ από μέση απόσταση και οταν το κανει αυτο τότε είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις το πικ εν ρολ που παίζει με τον Rose, αφού αν εστιάσεις την προσοχή σου στον ενα θα σου κάνει τη ζημιά ο άλλος" δήλωσε μετα τον αγώνα ο τεχνικος των Hawks, Larry Drew.

Το θέμα όμως με τους “Ταύρους” ήταν ότι γενικά κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα έχοντας με την λήξη της τρίτης περιόδου 25 ασίστ σαν ομάδα σε συνολικά 30 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς! Εμοιαζαν να έχουν απάντηση σε κάθε τρικ που δοκίμαζαν οι Hawks, κάτι που εκθείασε μετά τον αγώνα και ο τεχνικός της ομάδας, Tom Thubodeau: "Μοιράσαμε εξαιρετικά τη μπάλα σήμερα. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία και όλοι οι παίκτες έψαχναν συνέχεια την έξτρα πάσα".

Την ίδια στιγμή οι Bulls έπνιγαν τους αντιπάλους τους στην άλλη πλευρά του παρκέ παίζοντας άμυνα που έσπαγε κόκαλα. "Η άμυνά μας ήταν αυτή που μας έφερε μέχρι εδώ και αυτή θα μας στηρίξει και στην συνέχεια" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rose, με τον Boozer να προσθέτει: "Σήμερα επικοινωνήσαμε καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ξέραμε τί να κάνουμε και για αυτό κερδίσαμε".

Κάπως έτσι το παιχνίδι πήρε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα στην τέταρτη περίοδο, αφού οι Hawks έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε το Chicago να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ενδεικτικό μάλιστα της κυριαρχίας των “Ταύρων” στον αγώνα ήταν ότι είχε απλωθεί τέτοια σιγή στο γήπεδο που το μόνο που ακουγόταν ήταν οι φωνές του Tom Thibodeau για καλύτερη άμυνα στους παίκτες του! Ο κόσμος μάλιστα της Atlanta ξεκίνησε να φεύγει από το γήπεδο αρκετή ώρα πριν τελειώσει το παιχνίδι μην αντέχοντας να βλέπει το θέαμα.

Πλέον οι Bulls ετοιμάζονται για τους τελικούς της Ανατολής όπου θα βρουν απέναντί τους τους Heat. Και όπως δήλωσαν σχεδον με ένα στόμα οι Rose-Boozer: "Πρόκειται να είναι μία ενδιαφέρουσα σειρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου