Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Boozer vs Bosh



Οι Carlos Boozer και Chris Bosh βρίσκονται συνήθως στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής σε Bulls και Heat αντίστοιχα. Η κόντρα τους όμως στη σειρά ίσως και να κρίνει ποια ομάδα θα παίξει στους τελικούς του ΝΒΑ.
Ο αθλητισμός έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Οι Boozer και Bosh βιώνουν αυτή τη στιγμή την αρνητική πλευρά του αθλητισμού. Με τις ομάδες τους να ετοιμάζονται να παλέψουν για μία θέση στους τελικούς του ΝΒΑ οι δύο πάουερ φόργουορντ καλούνται να εξιλεωθούν για τις μέχρι στιγμής μέτριες εμφανίσεις τους στα πλέι-οφ. Δεν θα είναι εύκολο όμως.

Ο Boozer είναι αυτός που έχει ακούσει τα περισσότερα από τους δύο. Στον πρώτο γύρο με τους Pacers ήταν κακός, ενώ στον προηγούμενο γύρο με τους Hawks έπαιξε καλά μόνο στον τελευταίο αγώνα της σειράς έχοντας 23 πόντους. Στα πλέι-οφ έχει συνολικά 11.8 πόντους και 9.5 ριμπάουντ μέσο όρο. Προς υπεράσπισή του αγωνίζεται με ενοχλήσεις στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού, όπου τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα της σειράς με τους Pacers. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι πλέον νιώθει καλύτερα

Ο Bosh από την πλευρά του τα έχει καταφέρει κάπως καλύτερα έχοντας στα πλέι-οφ 16.3 πόντους και 9.6 ριμπάουντ. Στην σειρά με τους Celtics όμως όπου βρήκε απέναντί του τον Kevin Garnett είχε μόλις 12.8 πόντους και 10.2 ριμπάουντ μέσο όρο, παίζοντας καλά μόνο στον τέταρτο αγώνα (20 πόντοι-12 ριμπάουντ).

Οι δύο παίκτες έχουν βέβαια κάποια κοινά σημεία και στον τρόπο παιχνιδιού τους. Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί στην εκτέλεση του πικ εν ρολ - αν και βασικά και οι δύο κάνουν περισσότερο πικ εν ποπ αφού προτιμούν το σουτάκι από μέση απόσταση στο οποίο είναι καλοί – ενώ και οι δύο τους είναι μέτριοι αμυντικοί. Ο Bosh βέβαια είναι λίγο καλύτερος αμυντικός και πιο γρήγορος στα πόδια, ενώ ο Boozer είναι πιο δυνατός, προτιμώντας την επαφή και ελαφρά καλύτερος ριμπάουντερ.

Στην σειρά των Bulls με τους Heat βέβαια μάλλον δεν θα μαρκάρει ο ένας τον άλλο για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού. Πάνω στον Boozer θα πάει ο Joel Anthony στην αρχή με τον Bosh να είναι δεύτερη επιλογή. Στην άλλη πλευρά του παρκέ πάνω στον Bosh θα πέσει λογικά ο Joakim Noah, με τον Taj Gibson να είναι η δεύτερη επιλογή και τον Boozer η τρίτη επιλογή.

Είναι σίγουρο όμως ότι η παραγωγικότητα των δύο στην επίθεση θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Αν και η αλήθεια είναι ότι οι Bulls έχουν περισσότερη ανάγκη τους πόντους του Boozer από ότι οι Heat του Bosh λόγω της παρουσίας των LeBron James/Dwyane Wade. Αυτό που θέλει το Miami κυρίως από τον Bosh είναι τα ριμπάουντ του, τα τρεξίματά του στην άμυνα και περίπου 18 πόντους στην επίθεση. Οι Bulls όμως χρειάζονται απεγνωσμένα τους πόντους του Boozer αφού μόνο με τον Derrick Rose και τον Luol Deng να σκοράρουν δεν πρόκειται να προχωρήσουν περισσότερο στην postseason και το ξέρουν.

Το ποιός από τους δύο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της σειράς. Οι προπονητές και των δύο ομάδων εξάλλου έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς ότι όταν οι πάουερ φόργουορντ τους παίζουν καλά τότε δεν φοβούνται τίποτα. Οποιος από τους δύο δεν καταφέρει τελικά να εξιλεωθεί τότε αναμένεται να ζήσει μία κόλαση, αφού η κριτική που θα δεχθεί θα φτάσει στο αποκορύφωμά της. Οποιος τα καταφέρει απλώς θα παρατείνει την αγωνία αφού όλοι θα περιμένουν να παίξει καλά και στους τελικούς του ΝΒΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου