Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παρασκευή και 13



Ασχετα από το εάν οι Thunder ή οι Grizzlies πιστεύουν στις προλήψεις η ημερομηνία (Παρασκευή 13 Μαΐου) του έκτου αγώνα τους έκρυβε διάφορα απρόοπτα και για τους δυο.

Ο πρώτος που άρχισε να αναρωτιέται εάν όντως κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη μέρα ήταν ο Sam Young των Grizzlies. Ο 25χρονος φόργουορντ πήγε να κάνει λίγα σουτ στην πρωινή προπόνηση των «αρκούδων» όμως όταν βγήκε από το γήπεδο διαπίστωσε πως του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο. Ευτυχώς για αυτόν το όχημα του ήταν εξοπλισμένο με συσκευή εντοπισμού και έτσι με την βοήθεια της κατασκευάστριας εταιρίας μετά από περίπου ένα τέταρτο κατάφερε να το βρει.

Αργότερα κατά ένα περίεργο λόγο οι άνθρωποι της στατιστικής υπηρεσίας που κάλυπταν το παιχνίδι προσωρινά αποσυντονίστηκαν. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί στο τέλος του πρώτου δωδεκαλέπτου χρέωσαν ως καλάθι υπέρ των Thunder τα βήματα που σφύριξαν στον James Harden οι διαιτητές. Για να καταλάβουν τι είχαν κάνει και να διορθώσουν το σκορ χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από πέντε λεπτά και εάν ο εκφωνητής του γηπέδου 8:24 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου δεν έλεγε το σωστό σκορ ακόμα δεν θα το είχαν πάρει χαμπάρι.  
 
Η Oklahoma έκανε εκπληκτική εμφάνιση στην δεύτερη περίοδο, όπου σκόραρε 33 πόντους με 11/20 σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως επέστρεψε άλλη ομάδα από τα αποδυτήρια, καθώς στο υπόλοιπο του αγώνα έμεινε στους 29 πόντους.

Τουλάχιστον αυτό έχει μια λογική εξήγηση, αφού ο Kevin Durant πέτυχε μόλις 11 πόντους (είχε 3/14 σουτ με 1/9 τρίποντα) νούμερο που αποτελεί το μικρότερο στην καριέρα του στα playoffs. Σίγουρα όταν διαπίστωσε τι μέρα ήταν μπορεί να σκέφτηκε έστω και για λίγο να γίνει προληπτικός. Ο προπονητής των Grizzlies Lionel Hollins πάντως δεν φαίνεται να πιστεύει σε τέτοιες δεισιδαιμονίες. «Εκανε κράτη για το επόμενο παιχνίδι», ανέφερε για τον πρώτο σκόρερ του ΝΒΑ ελπίζοντας πως την Κυριακή (15/5) το βράδυ θα βρει και πάλι τον τρόπο για να τον σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου