Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Chicago Bulls-Miami Heat: Σύγκριση



Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της Ανατολής συγκρούονται στους τελικούς της περιφέρειας έχοντας αρκετά κοινά σημεία αλλά και διαφορές.
Από τη μία πλευρά οι Chicago Bulls του MVP της κανονικής περιόδου, Derrick Rose, παρατάσσουν ένα από τα καλύτερα σύνολα του ΝΒΑ. Το “ένας για όλους και όλοι για έναν” είναι η φράση που ακολουθεί την ομάδα, που στηρίζεται στην ομαδική προσπάθεια στην άμυνα, με τον Rose να κάνει τα πάντα στην επίθεση.

Την ίδια στιγμή αν και στο Miami υπάρχουν οι “Τρεις σωματοφύλακες” και θα τους ταίριαζε περισσότερο η φράση των Bulls, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι η παρέα των LeBron James, Dwyane Wade και Chris Bosh έχει ελαφρώς διαφορετική φιλοσοφία. Η άμυνα έχει μεν τον πρώτο λόγο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με των “Ταύρων”. Στην επίθεση όμως το Miami δεν τα περιμένει όλα από έναν παίκτη αλλά από τρεις. Κάθε ομάδα βέβαια έχει τα δικά της σημεία αναφοράς μέχρι στιγμής στα πλέι-οφ τα οποία παραθέτονται παρακάτω.

Πως έφτασαν μέχρι εδώ: Οι Bulls απέκλεισαν με 4-1 νίκες τους Pacers στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ και με 4-2 νίκες τους Hawks στον δεύτερο γύρο. Οι Heat απέκλεισαν με σκορ 4-1 τόσο τους Sixers στον πρώτο γύρο όσο και τους Celtics στον δεύτερο γύρο.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος: Chicago 3-0 νίκες (99-96, 93-89, 87-86)

Πεντάδες: Rose/Bogans/Deng/Boozer/Noah - Bibby/Wade/James/Bosh/Anthony

Πάγκος:Watson/Brewer/Korver/Gibson/Asik/Thomas/Butler/Scalabrine/Pargo-Chalmers/Jones/Miller/Howard/Ilgauskas/Haslem/Dampier/House/Magloire

Ο ηγέτης: Στους Bulls το κουμάντο κάνει ο Derrick Rose. Είναι ξεκάθαρο ότι η τύχη των “Ταύρων” εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Rose στην επίθεση. Στους Heat σε αυτό τον ρόλο εναλλάσσονται οι James και Wade, με τον πρώτο να είναι αυτός που “καθάρισε” την σειρά του προηγούμενου γύρου με τους Celtics και τον δεύτερο την σειρά του πρώτου γύρου με τους Sixers.

Ο βοηθός: Ο Luol Deng είναι αυτός που σε όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου αλλά και στα πλέι-οφ πήρε κάποιο βάρος από τους ώμους του Rose στο Chicago. Στους Heat, αυτός ο ρόλος αλλάζει ανάλογα με το παιχνίδι, ή καμία φορά ακόμα και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ανάμεσα στους James και Wade

Match up κλειδί: Carlos Boozer vs Chris Bosh. Η αλλιώς “απογοήτευση” εναντίον “απογοήτευσης”. Οι βασικοί πάουερ φόργουορντ των δύο ομάδων έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη κριτική στα φετινά πλέι-οφ και η κόντρα τους θα κρίνει πολλά.

Οι σουτέρ: Ο Kyle Korver είναι ο άνθρωπος που θεωρείται υπεύθυνος για το μακρινό σουτ στο Chicago. Οταν ο λευκός γκαρντ βρίσκει στόχο από μακρινή απόσταση τότε η άμυνα των αντιπάλων ανοίγει και μπορεί ο Rose να κάνει τα... δικά του. Στους Heat αυτό τον ρόλο θα τον είχε κανονικά ο Mike Miller, ωστόσο ένας τραυματισμός του στον καρπό στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε ως αποτέλεσμα να του “φάει” τη θέση ο James Jones. Ο νικητής του φετινού διαγωνισμού τριών πόντων έδειξε τα δόντια του κυρίως στον πρώτο αγώνα της σειράς με τους Celtics όταν είχε 25 πόντους με 5/7 τρίποντα. Εναλλακτικά πάντως το Miami μπορεί να στραφεί στον Mario Chalmers ή ακόμα και στον Eddie House.

Οι Βετεράνοι: Ο 39χρονος Kurt Thomas είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης των Bulls και ο άνθρωπος που θα βγει μπροστά να υπερασπιστεί τους νεαρούς συμπαίκτες του αν χρειαστεί. Το έδειξε και στην σειρά με τους Pacers όταν τα έβαλε με όποιον τόλμησε να χτυπήσει τον Rose. Το Miami από την πλευρά του έχει αρκετούς παίκτες με πάνω από δέκα χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα. Mike Bibby, Juwan Howard, Erik Dampier και Zydrunas Ilgauskas έχουν χρόνια εμπειρίας, με τον πρώτο και τον τελευταίο πάντως να έχουν πιο ενεργό ρόλο.

Οι κομπάρσοι: Και οι δύο ομάδες μοιάζει να έχουν παίκτες στην βασική τους πεντάδα που θα έπρεπε να βρίσκονται σε άλλες πολιτείες. Για τους Bulls αυτό τον ρόλο έχει ο Keith Bogans, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο χειρότερος σούτινγκ γκαρντ που ξεκινάει στην βασική πεντάδα μίας ομάδας του πρωταθλήματος. Στους Heat αυτό τον ρόλο έχει ο Joel Anthony, ο οποίος πιάνει τη μπάλα από το... κοτσάνι. Κοινό σημείο πάντως και για τους δύο είναι ότι θεωρούνται εξαιρετικοί αμυντικοί και κυρίως έτσι βγάζουν το ψωμί τους.

Και ο... Noah: Ο βασικός σέντερ των Bulls είναι μία κατηγορία από μόνος του. Ο Noah αποτελεί την κολώνα της ομάδας στην άμυνα αλλά και τις μπουκάλες οξυγόνου στην επίθεση, αφού με την έφεση που έχει στα επιθετικά ριμπάουντ δίνει πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους “Ταύρους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου