Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κουκουλάς: Είναι... άλλος κόσμος!



Ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που δήλωσε συμμετοχή στο φετινό draft αποκαλύπτεται μέσω της ελληνικής έκδοσης του ΝΒΑ
Η αντίστροφη μέτρηση για την τέλεση του draft οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, με τη χώρα μας να έχει μόνο έναν εκπρόσωπο. Ο λόγος για τον εξαιρετικά ταλαντούχο center του Ηλυσιακού, Μανώλη Κουκουλά, ο οποίος μίλησε στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ, εκφράζοντας τις απόψεις του για το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη…

Για το αν θα ήθελε η συμμετοχή του στο draft να του δώσει το… εισιτήριο για το ΝΒΑ, είπε: "Και ποιος δεν θα το ήθελε να παίξει εκεί; Το ΝΒΑ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Πρόκειται για έναν... άλλο κόσμο. Βασίζεται στο θέαμα κι όχι τόσο στις σκοπιμότητες. Παίζουν εκεί οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη".

Ποια είναι η «σχέση» του με το αμερικανικό μπάσκετ ως θεατής; "Παρακολουθώ από μικρό παιδί. Είμαι μεγάλος θαυμαστής, αν και η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει η προβολή που θα έπρεπε. Σίγουρα οι Έλληνες αγαπάμε το ΝΒΑ και θα υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση, αν γινόταν με διαφορετικό τρόπο η προβολή του", επεσήμανε ο νεαρός center, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 210 εκατοστά.

Ο 20χρονος παίκτης έχει αρκετά μπασκετικά πρότυπα. Κοινή συνισταμένη μεταξύ αυτών είναι το γεγονός πως όλοι αγωνίζονται (ή αγωνίζονταν) στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού: "Υπάρχουν αρκετοί σπουδαίοι παίκτες που θαυμάζω. Πρώτα απ’ όλους τον Kobe Bryant, τον οποίο θεωρώ τον πληρέστερο guard στη μετά-Jordan εποχή. Επίσης, θαυμάζω τις ηγετικές ικανότητες του Nowitzki, ο οποίος ξέρει πώς να σκοράρει με κάθε τρόπο, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει τόσο για τον LeBron James, όσο και για τον Derrick Rose.

Φοβερός παίκτης ήταν κάποτε και ο Vince Carter. Ο τύπος έκανε απίστευτα πράγματα πριν από μερικά χρόνια. Τρομερά καρφώματα, αλλά και πολύ μπασκετικές κινήσεις. Από τους πιο παλιούς θαυμάζω και τον Bill Russell, από τον οποίο έχω δει κάποια στιγμιότυπα και έχω εντυπωσιαστεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου