Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σιγάλας: "Καλύτερος ο Ολυμπιακός"

Ο Γιώργος Σιγάλας ανέλυσε τον τελικό του Κυπέλλου, αναφέρθηκε στα πλέι οφ και κατέληξε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό αφού τον κέρδισε


Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στον Sentra 103.3 και την εκπομπή "Ξύπνα αγόρι μου" αναφερόμενος στις μεγάλες "αιώνιες" αναμετρήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σιγάλα:

Για τον τελικό Κυπέλλου: "Ο στόχος του Ολυμπιακού φέτος ήταν και τα τρία κύπελλα, ο κυριότερος βέβαια είναι να αλλάξει το σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα οι τρεις αυτές νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής του, ότι είναι, δηλαδή, καλύτερος από τον Παναθηναϊκό.

Ασχέτως αν ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, αυτός είναι καλύτερος από αυτόν. Κέρδισε τον πρώτο στόχο και τώρα πάμε στους τελικούς. Θα είχε μια ακόμη ευκαιρία να παίξει και στα ημιτελικά της Ευρωλίγκα. Θα μπορούσε να κριθεί και ένας ακόμη μεταξύ τους τίτλος αν πήγαινε στην Βαρκελώνη. Οποιαδήποτε από τις δυο ομάδες αν πήγαινε στον τελικό της Ευρωλίγκα, θα την κατακτούσε, γιατί και οι δυο είναι καλύτερες από τη Μακάμπι και αυτό ο Παναθηναϊκός το απέδειξε".

Για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στα play off: "Ο Ολυμπιακός έδειξε για μια ακόμη φόρα ότι μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε εκλάμψεις και ίσως ήταν και λίγο “χαλαρός”, όχι από πλευράς κινήτρου. Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα και ήταν σκληρός. Ήταν η ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με τη Σιένα και στα υπόλοιπα τρία ξέχασε ποια ήταν.

Χθες ο Ολυμπιακός ήταν καλός, όπως και κατά διαστήματα ήταν πάρα πολύ καλός και ο Παναθηναϊκός. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός, σε σχέση με αυτό τον Παναθηναϊκό έχει αβαντάζ, διότι δεν του ταιριάζει. Μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό στα “play off”, όμως δεν το πιστεύω.

Ο Ολυμπιακός έχει τρομερές εναλλακτικές λύσεις στην περιφέρεια και έχει πιο ταλαντούχους παίκτες αυτή τη στιγμή σε όλες τις γραμμές, αν εξαιρέσουμε τον Διαμαντίδη. Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο ταλέντο και αυτό το ταλέντο πρέπει να το αντιμετωπίσει ίσως όπως αντιμετώπισε τη Σιένα. Δεν πιστεύω ότι στα “play off” ο Ολυμπιακός θα είναι χαλαρός, αν υποθέσουμε ότι οι 50 πόντοι τον χαλάρωσαν στις αναμετρήσεις με τη Σιένα, γιατί υπάρχει ο μεγάλος στόχος μπροστά. Είμαστε οι δυο μας και θα βγει ο καλύτερος".

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών:"Κινδυνεύει από το να μην αντιμετωπίσει, όπως έκανε χθες στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τον πολύ καλό Παναθηναϊκό, που σίγουρα θα δούμε στους τελικούς. Μόνο από αυτό κινδυνεύει. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι προσωπική μου άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο ταλέντο και νομίζω ότι πολλές φορές βγαίνει στο γήπεδο, όπως και χθες.

Ακόμη και το τρελό σουτ του Τεόντοσιτς ήταν θέμα ταλέντου. Τέτοια δεν έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι πολύ συγκεκριμένη ομάδα, ή θα είναι σε καλή μέρα ο Σάτο και ο Νίκολας σαν σουτέρ και σαν σκόρερ ή δεν θα είναι. Και χθες έλειπε και ο Σπανούλης. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού μοιράστηκε. Αν δεν παίξει ο Σπανούλης, έχει δυο οργανωτές του παιχνιδιού, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει έναν σε μεγάλα παιχνίδια, τον Διαμαντίδη.

Ο Ολυμπιακός έχεις τρεις που μπορούν να του οργανώσουν το παιχνίδι και να ηγηθούν σε αυτή την κατάσταση. Ακόμη και στους ψηλούς έχει ταλέντο ο Ολυμπιακός, καθώς έχει τον Μαυροκεφαλίδη, τον Μπουρούση και τον Γλυνιαδάκη. Βλέπω περισσότερο επιθετικό ταλέντο καθώς και διάθεση. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό είναι ο πολύ καλός Παναθηναϊκός, που σίγουρα θα τον δούμε στη σειρά των τελικών.

Πολλοί είπαν πως ήρθαν μεθυσμένοι από την επιτυχία, αλλά για τον Παναθηναϊκό και τον Ομπράντοβιτς μιλάμε, δεν μιλάμε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αυτά σε αυτή την ομάδα δεν γίνονται και αυτό το έχει αποδείξει. Ο Παναθηναϊκός θα βρει τον ρυθμό του μέσα από τους ημιτελικούς και στους τελικούς θα παρουσιαστεί, όπως και ο Ολυμπιακός, με την πίστη να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να κάνει, δηλαδή, την ανατροπή της έδρας, ενώ ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή της κατάστασης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω θα δούμε πολύ ωραία παιχνίδια".

Για τη γηπεδική βία: "Από τα δικά μου χρόνια, αλλά και από τα προηγούμενα υπήρχε η μείξη φιλάθλων. Σε πολλά παιχνίδια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού υπήρχαν φίλαθλοι και από τις δυο πλευρές. Είναι μια συζήτηση που η αποτελεσματικότητά της έχει να κάνει μόνο με την πολιτική, δηλαδή τι θέλεις να κάνεις. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι, τι θέλουν να κάνουν;

Τι κίνηση ήταν αυτή με την τιμή των εισιτηρίων; Για να έχουν περιορισμένο αριθμό θεατών; Ας την έκαναν 100 ευρώ, αφού θέλουν να κάνουν τέτοια πολιτική. Υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιος να δει ένα παιχνίδι και στα καλά καθούμενα να τσακωθεί; Αν τσακωθεί να τον συλλάβεις, είναι απλά τα πράγματα. Αν θέλουν μπορούν να το ελέγξουν.

Δεν θέλουν όμως, να ασχοληθούν καθόλου με τον αθλητισμό. Η βία είναι ένα κομμάτι που επηρεάζει τον αθλητισμό μας, έχει ξεκινήσει από παντού και ελπίζω να μην γιγαντωθεί. Έχει βρει ένα διέξοδο και στα γήπεδα και ο αθλητισμός χρησιμοποιείται για να βγουν κάποιες ομάδες ατόμων και να διαταράξουν την κατάσταση και να βγάλουν τα απωθημένα τους.

Αυτό, όμως, μπορεί να αντιμετωπιστεί και κάθε μεγάλος αγώνας να είναι μια γιορτή, σε οποιοδήποτε άθλημα. Έχουμε ζήσει τον αθλητισμό στο εξωτερικό, που αντίπαλος σηκώνεται να πανηγυρίσει στην έδρα του αντιπάλου και δεν γίνεται τίποτα. Αυτό είναι ο αθλητισμός, κερδίζεις, χάνεις. Αυτοί που διαχειρίζονται τον αθλητισμό στο εξωτερικό ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και όσο μπορούν, έχουν πετάξει τη βία έξω από το γήπεδο".

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Είναι σημαντική η παρουσία του Ίβκοβιτς. Προσδίδει ένα σεβασμό και μια κυριαρχία ενός αρχηγού στους παίκτες του και αυτό σε κάνει να σέβεσαι, να αισθάνεσαι ότι υπάρχει αποκούμπι, ότι υπάρχει μια λύση. Αυτό έχει δημιουργήσει ο Ίβκοβιτς για τον εαυτό του.

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, έχει περισσότερο κίνηση στα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός. Δεν είναι συγκεκριμένος όπως ο Παναθηναϊκός, είναι πιο ευέλικτος και έχει κινήσεις. Δουλεύει πολύ την μπέιζ λάιν, δουλεύει πολύ τους ψηλούς του με κίνηση και κοψίματα από τη γουικ σάιντ. Ο Παναθηναϊκός, όπως είδαμε και χθες, έχει πολύ το πικ εν ρολ.

Εντάξει κάποια στιγμή θα σε διαβάσει ο αντίπαλος και ίσως είναι και καλύτερος στα πόδια από εσένα. Ο Ολυμπιακός έχει σε καλή ψυχολογία τους παίκτες του. Νιώθουν ότι είναι πραγματικά κομμάτι της ομάδας, δηλαδή μπήκε ο Κέσελ χθες και έπαιξε, όταν μπαίνει ο Πελεκάνος παίζει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ο Ομπράντοβιτς προσπαθεί με τους Τέπιτς και Καιμακόγλου, ο οποίος βέβαια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί παίζει πρώτη φορά σε μεγάλη ομάδα, αλλά δεν του δίνουν κάτι και πολλές φορές τους αφήνει έξω και τελικά παίζει με οκτώ-εννέα παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Και στα μεγάλα τα παιχνίδια είναι σημαντικό αυτό".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου