Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πράξη πρώτη



Ταχύτητα εναντίον ταχύτητας. Αμυνα εναντίον άμυνας. Rose εναντίον Big Three. Η αλλιώς, Bulls εναντίον Heat. Οι τελικοί της Ανατολής βρίσκονται επί θύρας (3.00 π.μ).
Το Chicago και το Miami, δύο ομάδες που ουσιαστικα χτίστηκαν το καλοκαίρι, κοντράρονται στους τελικούς της Ανατολής με ένα σχήμα οξύμωρο να χαρακτηρίζει το ζευγάρι. Αν και οι Bulls είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ την κανονική περίοδο και κέρδισαν και τους τρεις αγώνες κόντρα στους Heat θεωρούνται από πολλούς το αουτσάιντερ της σειράς!

Αυτό βέβαια ποσώς τους ενδιαφέρει, όπως παραδέχτηκε και ο Carlos Boozer: “Ολη τη σεζόν είμαστε το αουτσάιντερ. Κανένας δε μιλούσε για εμάς από το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου. Βρισκόμαστε έτσι στην θέση που ήμασταν όλη τη χρονιά. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Απλώς θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όπως κάνουμε όλη τη σεζόν”.

Ο Derrick Rose το έθεσε λίγο πιο δραματικά το πράγμα: “Θα πάρουμε όποιον τίτλο μας δώσουν. Είμαστε εμείς εναντίον του κόσμου. Ετσι το βλέπουμε”.Ο νεαρός γκαρντ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τα υποθετικά σενάρια σχετικά με το τί είδους ομάδα θα ήταν οι Bulls αν κατάφερναν το καλοκαίρι να υπογράψουν συμβόλαιο με έναν εκ των LeBron James/Dwyane Wade ή και τους δύο: “Δεν ξέρω και δε με απασχολεί. Είμαι πολύ απασχολημένος με την σεζόν που έχουμε τώρα και είμαι μία χαρά με τους συμπαίκτες που έχω αυτή τη στιγμή”.

Ο James και ο Wade πάντως δεν δίστασαν να παραδεχτούν ότι σκέφτηκαν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπογράψουν με τους “Ταύρους” το καλοκαίρι, αλλά με ένα στόμα είπαν ότι “τα δεδομένα στο Miami φαινόντουσαν καλύτερα”.

Ο περιορισμός ενός εκ των δύο μάλιστα από την πλευρά των Bulls αναμένεται να είναι το κλειδί στην σειρά. Δεν θα είναι πάντως εύκολο, με τον Luol Deng, ο οποίος αναμένεται να επιφορτιστεί το μαρκάρισμα του James ,να δηλώνει ενόψει της μονομαχίας του με τον “Βασιλιά”: “Ξέρω ότι θα βάλει μερικά απίστευτα σουτ ότι και να κάνω. Η δουλειά μου όμως είναι να τον αναγκάσω να δουλέψει σκληρά για κάθε πόντο που θα πετύχει. Δεν πρόκειται να τον αφήσω να βάλει εύκολα καλάθια”.

Η άμυνα γενικώς πάντως θα έχει τον πρώτο λόγο στη σειρά όπως παραδέχτηκε και ο James: “Ε ίμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν στιγμές κατά την διάρκεια της σειράς που οι φίλοι των ομάδων δεν θα διασκεδάσουν. Και αυτό γιατί αρκετές φορές οι δύο ομάδες δεν θα τα πάνε καλά στον επιθετικό τομέα του παιχνιδιού. Η σειρά γίνεται ανάμεσα σε δύο σπουδαίες αμυντικές ομάδες που είναι πραγματικά περήφανες για την άμυνά τους. Δύο ομάδες που προτιμούν να σταματούν τους αντιπάλους τους από το να σκοράρουν”.

Ο 26χρονος φόργουορντ μάλιστα δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Rose, χωρίς να αποκλείσει παράλληλα το ενδεχόμενο να τον μαρκάρει κάποια στιγμή: “Είναι μεγάλη πρόκληση το μαρκάρισμά του. Εχω μαρκάρει τον Chris Paul, τον Allen Iverson, τον Baron Davis, τον Steve Nash. Γενικά έχει χρειαστεί στην καριέρα μου να μαρκάρω τους καλύτερους πόιντ γκαρντ του πρωταθλήματος. Και ο Derrick Rose βρίσκεται πραγματικά σε αυτο το επίπεδο. Η ταχύτητά του, η εκρηκτικοτητά του και η ικανότητά του να ζει την κάθε στιγμή είναι πράγματα που σέβομαι σε αυτόν”.

Bulls εναντίον Heat λοιπόν. Ενα σενάριο που όπως δήλωσε ο Joakim Noah “και να ήθελες δεν μπορούσες να το γράψεις καλύτερα. Το περιμέναμε όλη την σεζόν. Για αυτό τον στόχο δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας”. Και όπως είπε και ο LeBron James: “Ας κερδίσει ο καλύτερος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου