Τρίτη 31 Μαΐου 2011

NBA Finals @twitter!



Η ελληνική κοινότητα του Twitter που συνηθίζει να σχολιάζει... ξημερώματα τα παιχνίδια του ΝΒΑ παίρνει το λόγο με tweets, σχόλια και... κόμιξ για το ζευγάρι των Mavericks με τους Heat.
Του @stefanos_rose

Ο @postnoise φιλοτέχνησε το κόμιξ που βλέπετε, "γράφοντας" έτσι τις τέσσερις χιλιάδες λέξεις που του αναλογούν.

@Dark_Tyler

Τουλάχιστον θα το πάρει ο Ντιρκ, κάτι είναι κι αυτό

Ίσως είναι επειδή αγαπώ το σινεμά ή ίσως απλά επειδή λατρεύω τον αμερικάνικο αθλητισμό (άρα έχω μάθει να τον αφομοιώνω όπως εκείνοι), αλλά για μένα η ιστορία είναι όλα τα λεφτά, το ‘narrative’ μιας σεζόν δηλαδή. Στο φετινό πρωτάθλημα είδα τις δυο αγαπημένες μου ομάδες να αποκλείονται με συνοπτικές διαδικασίες από τους Heat (Celtics και Bulls, αμφότεροι με 4-1) και δύο νέες συμπάθειες (τους φοβερά μαχητικούς Grizzlies του ηρωικού και δαιμονισμένου χοντροΖακ Ράντολφ και τους, εχμ, supersonic OKC Thunder) να σταματούν με δυσκολία κάνοντας χώρο στους Dallas Mavericks για τον 2ο τελικό τους.
 

Τους Mavs δεν τους είχα σε τίποτα, αλλά κάτι το καμάρι μας ο Peja, κάτι ο εξωπραγματικός Dirk Nowitzki, με έχουν κερδίσει. Στο μπασκετικά σινεφιλικό μυαλό μου, η αφήγηση της σεζόν κορυφώνεται σε μια μεγάλη μάχη: Οι ταπεινοί, γερασμένοι, χαμηλών τόνων Ήρωες που αδίκως δεν έχουν λάβει τη δόξα που τους αξίζει (η παρέα του τρισμέγιστου Dirk) αντιμετωπίζουν την υπερομάδα των Κακών, εκείνη που σχηματίστηκε ακριβώς για να μην έχει αντίπαλο (χάρη στην τριπλέτα Wade-LeBron-Bosh), σε μια ρεβάνς του προ λίγων ετών τελικού - που για να ενισχύσει και το δράμα μας, είχε τότε πάει προς Miami. Ο υπερ πάντων αγών των τίμιων underdogs ενάντια στην πανίσχυρη πολεμική μηχανή, λοιπόν.

Δεν μπορώ να ξέρω αν για τους Mavericks ήρθε πια το πλήρωμα του χρόνου ή αν οι Heat έφτιαξαν όντως την ομάδα-cheat. Δεν μπορώ να προβλέψω αν η ιστορία της (φοβερής) φετινής σεζόν του ΝΒΑ είναι “Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται” ή “Η Επιστροφή των Τζεντάι”. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως το να κλείσει την καριέρα του ο Dirk Nowitzki χωρίς δαχτυλίδι είναι απλά, κινηματογραφικά μιλώντας, κακό γράψιμο ρε φίλε.

@Rebelli0n

"Maverics-Heat ή αλλιώς το ένα πρωτάθλημα που λείπει από τους Nowitzki-LeBron για να αποδείξουν πως είναι οι καλύτεροι".

Ένας τελικός που ούτε περίμενα ( καταπληκτική εμφάνιση στα playoffs από Mavericks και Nowitzki ), ούτε ήθελα ( αντιπαθώ όσο καμία άλλη ομάδα το Miami). Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα δούμε καλά ματσάκια αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ μέχρι τώρα και αναμφισβήτητα το θέλουν πολύ. Προσωπικά θέλω να το πάρουν οι Mavericks και ας απέκλεισαν την αγαπημένη μου ομάδα, γιατί πραγματικά μου είναι τρομερά δύσκολο να βλέπω τον Nowitzki και να μην σκέφτομαι πόσο αξίζει ένα δαχτυλίδι. Ο καλύτερος μη-αμερικανός παίκτης του NBA το δικαιούται όσο κανείς άλλος και ίσως αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Το Miami Heat από την άλλη, μετά τα "τσίρκα" που έκανε το καλοκαίρι στην παρουσίαση των "big three" είναι αδύνατον να το συμπαθήσει άνθρωπος όσο και αν δεχόμαστε σαν υπερπαίκτη τον Lebron. Φαβορί είναι οι Heat, για τον LeBron το πρωτάθλημα είναι ο μόνος τίτλος που του λείπει για να αρχίσουν και επίσημα οι συγκρίσεις με τον Jordan. Αν και ποτέ δεν θα είναι ο παίκτης αυτός που πήρε μία ομάδα από το πουθενά και τους οδήγησε στην κορυφή, την έχασε αυτή την ευκαιρία. Το Dallas δεν θα πέσει όμως τόσο εύκολα, ο Dirk κάτι τους χρωστάει, από το 2006.

Bέβαια, ο ιδανικός τελικός για φέτος θα ήταν Lakers - Bulls. Φόρος τιμής στον μεγάλο Phil Jackson και στις 2 ομάδες που μεγαλούργησε. Κρίμα.

@VKoup

"Ο Ντίρκ Νοβίτσκι και η Κάμαρα με τα Μυστικά"

"Βλέποντας τον Νοβίτσκι στα έως τώρα παιχνίδια της post-season μόνο με τον μικρό μάγο Harry Potter μπορείς να τον συγκρίνεις. Όλοι συμφωνούν ότι είναι ο MVP των φετινών  playoff και η απορία όλων είναι αν αυτό φτάνει για να κερδίσει και τους “Big Three” του Miami. Από την άλλη έχουμε τον LeBron James o οποίος παίζει συγκλονιστική άμυνα, ειδικά απέναντι στο Σικάγο.

Μάλιστα, φέτος έχει την βοήθεια των Wade και Bosh περισσότερο από ποτέ επιθετικά. Φυσικά και συνεχίζει να παίρνει τις σημαντικές επιθέσεις του Miami αλλά οι βοήθειες ακόμη κι από τον πάγκο είναι περισσότερες από αυτές που μπορούμε να βρούμε στο Dallas. Επίσης μην ξεχνάμε ότι το πλεονέκτημα έδρας το έχουν οι Heat- ψιλά γράμματα… Το Dallas έχει κυριαρχήσει τις τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο, ανεξαρτήτως έδρας.

Οι φετινοί τελικοί, είναι μια σειρά αγώνων εντελώς διαφορετική από το 2006, δεν είναι μόνο τα πέντε χρόνια που έχουν περάσει αλλά και τα ρόστερ έχουν αλλάξει άρδην. Ας ελπίσουμε να δούμε μια σειρά αγώνων που ο καλύτερος θα κερδίσει και ο Ντιρκ με τα μαγικά του θα φορέσει το δαχτυλίδι που τόσο του λείπει"

@M1kOu

Οι Φετινοί Τελικοί Του ΝΒΑ Είναι: Βετεράνοι Vs Νέοπες

Όπου “Βετεράνοι” βάλε Dallas Mavericks με τους γεμάτους χρόνια και πείρα Dirk Nowitzki, Jason Kidd, Jason Terry και τον “δικό” μας Πέτζα. Όλοι τους πάνω από 30. Και απέναντί τους έχουν το Big Three γεμάτο όρεξη και νιάτο. Lebron, Dwayne, Chris Bosh, μία ομάδα μόνοι τους και κυριολεκτικά αλλά και από άποψη κόστους.

Είναι φυσικό πολλοί όταν ρωτήσουν τον εαυτό τους για το δικό τους “Decision” όσον αφορά ποιόν θα υποστηρίξουν να απαντήσουν αμέσως τους Dallas. Λίγο ο δεν-πηδάω-εφημερίδα-όταν-σουτάρω-αλλά-βάζω-τρομερή-καμπύλη και εκνευριστικά εύστοχος DIrk, λίγο ο Πέτζα που θα όλοι θέλουμε να έρθει στην Θεσσαλονίκη με το δαχτυλίδι στο χέρι που θα κρατάει την Αλέκα Καμιλά και θα πίνει καφέ στον Λευκό τον πύργο, λίγο το love to hate  που βγάζουν όλοι οι Heat, αρκούν. Όμως από την άλλη έχουμε έναν Lebron που έχει κάνει στην post season εκπληκτικά πράγματα.

Αυτό το κτήνος που πετάει σαν φτερό, επισκίασε τον φετινό MVP, έβαλε κρίσιμα καλάθια, γύρισε μόνος του παιχνίδια και έδειξε ότι ήρθε στο Miami για να γιορτάσει όπως όταν τον παρουσίασαν στην αρχή της χρονιάς. Σαν να έχει δαχτυλίδι στο χέρι, μόνο που τώρα θα έχει και το δικό του. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ωραίους Finals.

Υ.Γ.: Αυτοί οι τελικοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς του 2006. Μόνο 4 παίκτες είναι ίδιοι. Ο Dirk, o Jason Terry και οι δαχτυλιδάτοι Haslem και Wade.

@stakon

Unlucky Dirk...

Τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Αυτό είναι το αξίωμα. Οι Spurs είναι ίσως η μοναδική ομάδα τα τελευταία χρόνια στο NBA που κατάφερε να πάρει δακτυλίδια χωρίς να έχει ένα superstar τύπου Kobe Bryant. Οι Mavs έχουν την ευτυχία να έχουν στις τάξεις τους έναν εκπληκτικό τύπο, τον Dirk Nowitzki  που στα playoff είναι καλύτερος από ποτέ και κατάφερε να οδηγήσει σχετικά εύκολα το Dallas στο τελικό αλλά δεν θα έχει μάλλον ευτυχή κατάληξη αυτή η εκπληκτική προσπάθεια.

Απέναντι του θα βρει όχι ένα αλλά τρεις superstar που μπορεί μέσα στη χρονιά να δυσκολεύτηκαν να βρούνε πατήματα, στα playoff όμως πήραν μπροστά. Έβγαλαν ήδη έξω με μειονέκτημα έδρας τους Bulls με το εντυπωσιακό 4-1 και πλέον έχουν τον πλεονέκτημα και κατά την προσωπική μου άποψη θα πάρουν και τη σειρά. Οι αντίπαλοι τους τα περιμένουν όλα από τον Dirk ενώ αυτοί έχουν την πολυτέλεια να βρούνε διαφορετικό πρωταγωνιστή σε κάθε ματς.

Ο Nowitzki είναι άτυχος γιατί το δακτυλίδι αυτό το δικαιούται πολύ περισσότερο από τον James και τον Bosh (ο Wade έχει ήδη) και δυστυχώς μάλλον θα κλείσει την μεγάλη του καριέρα χωρίς ένα τίτλο. Προσωπικά θα ήθελα να το πάρει όσο τίποτα αλλά δυστυχώς έπεσε στη περίπτωση.
 
@ggusername

Μια ιστορία που την γράφουν νικητές... Και ηττημένοι. 

'Η ώρα των τελικών του 2011 έφτασε επιβεβαιώνοντας τις Κασσάνδρες που απ την αρχή της χρονιάς ήθελαν την συμμαχία των Big Three στο τελικό. Μια συμμαχία που αναστάτωσε το NBA όσο καμία άλλη, ακολουθώντας τον δρόμο της πεπατημένης, μετά την επιτυχημένη τριάδα των Garnett, Pierce, Allen στους Celtics. Οι Heat έφτιαξαν ένα σύνολοι που λατρεύεις να μισείς, με πολλούς φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς, βασικό χαρακτηριστικό των ομάδων που μένουν στην ιστορία.

Μια ιστορία στην οποία ελπίζουν να γραφτούν με χρυσά γράμματα οι Dallas Mavericks μετά την λήξη των τελικών. Μια ιστορία που δεν χωράει αναβολές καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως το δίδυμο Kidd-Nowitzki δεν θα έχει τέτοια ευκαιρία ξανά. Η αποφασιστικότητά τους φάνηκε στο ''σκούπισμα'' των πρωταθλητών Lakers που έμελλε να είναι και το άδοξο φινάλε στην καριέρα του πολυνίκη Phil Jackson.

Στο τέλος  πολλά θα γραφτούν για μια ανερχόμενη δυναστεία στο Miami ή για την δικαίωση των κόπων του Dallas.

Υπήρξαν αστέρες που δεν κατάφεραν να κερδίσουν πρωτάθλημα στο NBA, όπως ο Stockton και ο Malone, δύο παίκτες που σε αξία θυμίζουν πολύ το δίδυμο των Ντάλας. Στο μπάσκετ κανείς δεν χαρίζει δαχτυλίδια και η αξία του νικημένου δίνει δόξα στο νικητή. Έτσι δεν είναι Mike..?''

@tsesmelios

Miami vs Dallas , LeBron vs Dirk,

Και οι δύο έχουν κατακτήσει τα πάντα σε ατομικό επίπεδο αλλά τους λείπει το δακτυλίδι του πρωταθλητή.Θα μπορέσει το Dallas να κερδίσει Μiami των αστέρων? Φαντάζει δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Τελικοί με άρωμα Ελλάδας αφού ο δικό μας Πέτζα είναι εκεί και εμείς είμαστε μαζί του...

@Mit_Saras

Κιούμπαν θεέ πάρε την ΠΑΕ.

Τα πιο ωραία ξενύχτια ξεκινάνε αυτή την εβδομάδα κι ας μην έχει Boston Celtics το μενού (γιατί επιμένουν να παίζουν με Playmaker που δεν απειλεί ούτε από τα 3 μέτρα με σουτ). Ο Ντιρκ λογικά έχει την τελευταία του ευκαιρία να πάρει δαχτυλίδι , όπως κι ο Πέτζα με τον Κιντ, κι οι τρεις τους είναι "καλά παιδιά" και πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι οπότε τους προτιμάμε.  Από την άλλη Lebron και Wade μπορεί να ξυπνήσουν και να βάλουν από μια 30άρα χωρίς να προλάβουν καν να ζεσταθούν (σαν να παίζεις nba live με cheat στην καλή τους μέρα).

Μπασκετικά περιμένω να δούμε περισσότερο τακτική από τους Mavericks και μετά isolation για να παίξει ο Ντιρκ. Ενώ οι Heat σίγουρα θα βγάλουν πολύ τρέξιμο και physical game με τα κορμιά που έχουν. Επειδή πιστεύω πως στο μπάσκετ όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από τον άσσο εύχομαι ο Κιντ να αντέξει το ρυθμό των Miami ώστε να δούμε επιτέλους πως θα πανηγυρίσει ο πιο "cool" ιδιοκτήτης (Μαρκ Κιούμπαν) ομάδας το πρώτο του δαχτυλίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου