Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"Αιώνιοι" τελικοί πράξη δεύτερη...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντιούνται ξανά (Κυριακή, 29/05, 22:00, ΝΕΤ), αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που ή θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ των "πρασίνων" ή θα βάλει και πάλι τους Πειραιώτες στο κυνήγι του τίτλου (video)...


Όλα τα φετινά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων κρίθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, καθώς η μέγιστη διαφορά στα τέσσερα ματς που έδωσαν "πράσινοι" και "κόκκινοι" ήταν οι έξι πόντοι, ενώ η μικρότεροι τέσσερις.

Από την αρχή της σεζόν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχουν επικρατήσει τρεις φορές του "αιώνιου" αντιπάλου, φτάνοντας εκτός από την εξασφάλιση του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρόλα αυτά, οι πρωταθλητές Ευρώπης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς "μίλησαν" στο κρίσιμο παιχνίδι, καθώς στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος νίκησαν στο ΣΕΦ με 75-70 και "έσπασαν" το πλεονέκτημα έδρας των "ερυθρολεύκων".

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα εκμεταλλεύτηκε το άγχος των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς, δεν... λύγισε στην πίεση των γηπεδούχων και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, παίρνοντας το προβάδισμα από τον Ολυμπιακό. Όπως ανέφερε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Sport24.gr αυτό που στοίχισε στην παρέα του Θοδωρή Παπαλουκά ήταν "η μεγάλη πίεση. Περισσότερη από άλλα παιχνίδια και όποιος ήταν στο γήπεδο την ένιωθε"...

Φέτος, όμως τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν καταφέρει να κερδίσουν ο ένας στην έδρα του άλλου... Αυτό το γνωρίζουν ότι στο "τριφύλλι" και κανένας στην ομάδα δεν θέλει να θεωρηθεί δεδομένη η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι θα πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι για να καταφέρουν να φτάσουν στο 2-0, όπως άλλωστε τόνισε και ο Αντώνης Φώτσης.

Σε αυτό συμφωνεί και ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι του ΣΕΦ. Ο Σέρβος τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr "Θεωρώ ότι βοήθησα την ομάδα, αλλά μπορώ και περισσότερο. Πιστεύω στον εαυτό μου και προσπαθώ να βοηθώ με όποιο τρόπο μπορώ αυτή τη σπουδαία ομάδα, που λέγεται Παναθηναϊκός".

Ο δεύτερος τελικός, πάντως αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στις αναμετρήσεις των δύο "αιωνίων", όπως άλλωστε και τα τέσσερα παιχνίδια που προηγήθηκαν σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και Κύπελλο... Στον Ολυμπιακό στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 200 οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι εξέφρασαν την πίστη τους στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσία και των αδερφών Αγγελόπουλων.

Στο "πράσινοι" στρατόπεδο είναι έτοιμοι για ακόμα μία δύσκολη μάχη απέναντι στον Ολυμπιακό με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην έχει στη διάθεση του, όπως και στον πρώτο τελικό του Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που έχει στον αριστερό ώμο...

Όλα αυτά, βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, καθώς σε λίγο οι δύο "αιώνιοι" θα τεθούν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με παρκέ, με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου