Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η σταθερή αξία των Bulls



Ο Derrick Rose τραβάει όλα τα φώτα στους Bulls, κάτι απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κάποιος τα “όργια” που κάνει φέτος. Κάθε ήρωας όμως χρειάζεται και τον βοηθό του. Και στο Chicago αυτό το ρόλο τον έχει ο Luol Deng.
Ο Αγγλος φόργουορντ σχεδόν όλη τη σεζόν πέρασε απαρατήρητος από τον πολύ κόσμο, επειδή πολλοί εστίαζαν σε όλους τους άλλους παίκτες. Είτε για καλό λόγο, όπως ήταν συνήθως η αποθέωση του Rose, είτε για κακό, όταν “έκραζαν” όλοι τον Keith Bogans επειδή είναι “λίγος” για βασικός, είτε απλώς γιατί προτιμούσαν να μιλούν για τους Carlos Boozer και Joakim Noah που “πουλάνε” περισσότερο. Στο Chicago πάντως ξέρουν ότι χωρίς τον Deng δεν θα ήταν ίδια ομάδα.

Με τους Boozer/Noah να απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα παρκέ λόγω τραυματισμών ο Deng ήταν αυτός που έπρεπε να σηκώνει το βάρος από του ώμους του Rose στην επίθεση. Και μάλιστα να το κάνει με μακρινά σουτ, προκειμένου η ρακέτα να είναι ανοιχτή για τον MVP της κανονικής περιόδου. Το καλύτερο από όλα όμως ήταν ότι ταυτόχρονα έπρεπε να μαρκάρει παίκτες όπως ο LeBron James, ο Carmelo Anthony και ο Kevin Durant στην άλλη πλευρά του παρκέ. “Ολη την σεζόν έχει παίξει εκπληκτικά. Ανοίγει όλο το γήπεδο για εμάς με το σουτ του και ταυτόχρονα τα δίνει όλα στην άμυνα” δήλωσε για τον Deng μετά τον έκτο αγώνα με τους Hawks ο Boozer δίνοντας τα εύσημα στον συμπαίκτη του, ο οποίος φέτος έχει τραβήξει μαζί με τον Rose το περισσότερο κουπί για τους “Ταύρους”.

Στην σειρά του πρώτου γύρου με τους Pacers, όταν σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του έδειχναν να ψάχνονται, ο Deng βγήκε μπροστά σκοράροντας 18.6 πόντους σε 42.2 λεπτά συμμετοχής, τα περισσότερα από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Ναι, περισσότερα ακόμα και από τον Rose που έμενε στο παρκέ για 39 λεπτά. Και όλα αυτά με διπλό ρόλο, αφού έπρεπε την ίδια στιγμή να μαρκάρει και τον ηγέτη των Pacers, Danny Granger, στην άλλη πλευρά του παρκέ κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

Στην σειρά με τους Hawks ο 26χρονος φόργουορντ έμενε στο παρκέ 44 λεπτά (!) σε κάθε παιχνίδι φτάνοντας πραγματικά στα όριά του, μαρκάροντας συνήθως τον Josh Smith. Δεν παραπονιέται όμως. Με δεδομένο εξάλλου ότι βάσει συμβολαίου πρόκειται να πάρει φέτος 11.3 εκατομμύρια δολάρια δεν τον παίρνει να κάνει παράπονα. Μπαίνει λοιπόν στο παρκέ και τα δίνει όλα.

Πλέον στην σειρά με τους Heat ο Deng έχει την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Αντίπαλός του σε άμυνα και επίθεση θα είναι ο LeBron James. Αν καταφέρει να περιορίσει κάπως την δράση του “Βασιλιά” και ταυτόχρονα να βοηθήσει στην επίθεση τότε οι Bulls θα έχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσουν στους τελικούς του ΝΒΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου