Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μπλατ: "Η εμπειρία έπαιξε ρόλο"

Την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας


Ο προπονητής της Μακάμπι συνεχάρη τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι πλέον η ομάδα του στρέφει την προσοχή της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του Ισραήλ.

"Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Το μπάσκετ δεν είναι μια ταινία του Χόλιγουντ και όλες οι ιστορίες δεν έχουν καλό τέλος. Παρ’ όλα αυτά είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και την πορεία μας στην Ευρώπη", υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Μπλατ και συνέχισε:

"Επειδή χάσαμε στον τελικό δεν σημαίνει πως η δική μας ιστορία ήταν κακή. Η διαφορά στην εμπειρία έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στόχος μας πλέον είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα του Ισραήλ και να διατηρήσουμε τον ίδιο κορμό παικτών για την επόμενη περίοδο. Έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πολλά".

Για τον Διαμαντίδη επισήμανε: "Είναι από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, ξέρει ανά πάσα στιγμή να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάνει πάντα το σωστό".

Αναφερόμενος στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποστήριξε: "Είναι ένα τρομερός προπονητής. Είναι άριστος επαγγελματίας, που αφοσιώνεται στην Ελλάδα, χτίζει την ομάδα του από την αρχή, με τους κατάλληλους παίκτες και την απαιτούμενη τακτική. Είχε την καλή τύχη να διαθέτει καλούς γηγενείς παίκτες για να στηριχτεί η ομάδα του και να δημιουργήσει έναν κορμό για πολλά χρόνια, όπως ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και ο Τσαρτσαρής. Έτσι ο Παναθηναϊκός ξεκινά ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου