Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παράταση στην αγωνία

Οι Grizzlies έκαμψαν την αντίσταση των Thunder με 95-83 και έκαναν το 3-3 στη σειρά, χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Zach Randolph. Τραγικός ο Durant
Ζωντανοί στη διεκδίκηση του... ονείρου έμειναν οι Grizzlies, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από το κακό τους ξεκίνημα και με μία αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο υπέταξαν τους Thunder με 95-83 και έκαναν το 3-3 στη σειρά. "Κλειδί" ήταν το γεγονός πως ανέβασαν τα ποσοστά τους στα σουτ εντός πεδιάς από το 38% των πέντε πρώτων αγώνων, στο διόλου ευκαταφρόνητο 43%, ενώ σημείωσαν 46 πόντους στο "ζωγραφιστό", έναντι 38 των αντιπάλων τους.

Έτσι, τα πάντα θα κριθούν στο 7ο παιχνίδι που θα γίνει στην Oklahoma. Αξίζει να σημειωθεί πως οι "αρκούδες" έγιναν η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (επτά) στα playoffs ανάμεσα στις δυτικές που έχουν έρθει όγδοες στην κανονική περίοδο. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στους Denver Nuggets που το 1994 είχαν κατακτήσει έξι νίκες.
 
Ο Zach Randolph άφησε πίσω τη μέτρια παρουσία που είχε στον 5ο αγώνα και με μία τρομερή εμφάνιση, συνέβαλε τα μέγιστα στο θρίαμβο της ομάδας του. Ο... ευτραφής, αλλά συνάμα ικανότατος power forward έκανε τη διαφορά, σκοράροντας με όποιο τρόπο ήθελε και τελείωσε το ματς με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Βέβαια, δεν ήταν μόνος του, καθώς είχε στο... πλευρό του έναν καταπληκτικό OJ Mayo (ξεκίνησε δικαιωματικά βασικός), ο οποίος ξεδίπλωσε σχεδόν όλες τις πτυχές του πλούσιου ταλέντου και με 16 πόντους έδωσε σημαντικές λύσεις, ιδίως στην τέταρτη περίοδο. Ο Mike Conley ήταν ουσιαστικότερος από ποτέ, πραγματοποιώντας double-double με 11 πόντους και 12 ασίστ, ενώ ο Tony Allen φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 10 πόντους, παίζοντας παράλληλα εξαιρετικά άμυνα...

Στον αντίποδα, τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει καλά από τη στιγμή που ο Kevin Durant... πελαγοδρομούσε! Ό,τι και να πει κανείς για να περιγράψει την υποτονική του παρουσία είναι λίγο... Η στατιστική του είναι ενδεικτική και άκρως αντιπροσωπευτική της κατάστασης στην οποία βρέθηκε.

Οι μόλις 11 πόντοι που σημείωσε, αποδεικνύουν πως δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Εξ' ου και τα πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας του: 3/14 σουτ εντός πεδιάς με 1/9 (!) τρίποντα. Έτσι, απέμεινε ένας... Russell Westbrook να παλεύει κυριολεκτικά μόνος του, καθώς ο James Harden έμεινε στην καλή παρουσία που είχε στο πρώτο μέρος και ξέχασε τον καλό του εαυτό στα... αποδυτήρια.

Ο εξαιρετικός στον εκτελεστικό τομέα Westbrook (στον οργανωτικό τα... θαλάσσωσε) είχε 27 πόντους με σωστές επιλογές, ο Harden πρόσθεσε 14 κι από εκεί και πέρα το απόλυτο... χάος. Χωρίς Durant και... ψηλούς ήταν αδύνατον να υπάρξουν ελπίδες για κάτι καλύτερο από τους "κεραυνούς", καθώς συν τοις άλλοις οι Perkins, Ibaka, Collison και Mohammend δέχονταν αλλεπάλληλα καλάθια στην άμυνα από τον Randolph, που τους νίκησε κατά κράτος.

Εντυπωσιακή ήταν η εναλλαγή συναισθημάτων, καθώς γίναμε μάρτυρες ενός αγώνα γεμάτο σκαμπανεβάσματα και ανατροπών. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ, όμως οι "κεραυνοί" με ένα ξέσπασμά τους στη δεύτερη περίοδο, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 33-21 κι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την ασφάλεια των +10 πόντων (54-44).

Ωστόσο, το πάθος τους για το "διπλό" δεν επέστρεψε ποτέ στο παρκέ κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Wsetbrook είχε ένα "νεκρό" διάστημα στην απόδοσή του, σταματώντας να σκοράρει για μερικά λεπτά, ενώ από την άλλη πήρε το... όπλο του ο Randolph. Έτσι, στο 33' ήρθε και η ισοφάριση (63-63) με "δράστη" τον Tony Allen, ενώ λίγο αργότερα ο Mayo με "γκολ-φάουλ" έδωσε... αέρα τριών πόντων στην ομάδα του: 68-65.

Ο Durant απάντησε με τον ίδιο τρόπο φέρνοντας το ματς στα ίσια (68-68), αλλά μέχρι εκεί. Ήταν εμφανές πως οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεμείνει από... καύσιμα κι έτσι στο τελευταίο δωδεκάλεπτο... κατέρρευσαν, κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσουν με... κάτω τα χέρια ένα ματς που στο πρώτο ημίχρονο φάνταζε δικό τους. Όμως έτσι είναι το μπάσκετ. Η απόσταση μεταξύ του... παραδείσου και της κόλασης είναι κάθε άλλο παρά μεγάλη.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μετά από αυτό τη νίκη. Ισοφαρίσαμε και τώρα όλα θα παιχτούν το 7ο παιχνίδι", ήταν η τοποθέτηση του εξαιρετικού Zach Randolph. Ακολούθως, ο έμπειρος forward ανέφερε: "Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Το σημαντικότερο όπλο που είχαμε ήταν το πάθος και η αποφασιστικότητα. Ακόμα και οι νεαροί μας παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου