Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το δύσκολο καλοκαίρι του Bryant



Το blog μας γράφει για την άβολη κατάσταση που βρίσκεται ο Kobe Bryant παρακολουθώντας την πιθανή εκθρόνιση του από τον Lebron James.
Στα 33 του μαζεύει σωματικές και ψυχικές δυνάμεις για την επόμενη προσπάθεια να στεφθεί εκ νέου πρωταθλητής και να αποχωρήσει ευρισκόμενος στην κορυφή, όπως ο μεγάλος Michael Jordan.

Όλα πήγαν στραβά στα εφετινά play off. Ο αποκλεισμός από τους Dallas Mavericks έστειλε τους Lakers σε πολύ πιο πρόωρες διακοπές από αυτό που είχαν σχεδιάσει και το κυριότερο, μεγάλωσε το βασανιστήριο, αφού τα ματς που πρέπει να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση είναι ομολογουμένως πολλά. Και δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτό.

Γράφτηκε ότι ο Kobe Bryant δεν έχει παραμικρή όρεξη να δει τους αγώνες και ότι προτιμά να αφιερώνει όλο το χρόνο του στην οικογένειά του η οποία, η αλήθεια είναι, το απολαμβάνει που τον έχει κοντά της τόσο νωρίς εφέτος! Μέσα του όμως γνωρίζει ότι δεν μπορεί και να γυρίσει την πλάτη του στις εξελίξεις.

Είναι μάλλον ανώδυνο να χάνεις τα σκήπτρα από τον συνομήλικό σου Dirk Nowitzki για τον οποίο όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει επιτέλους να φορέσει ένα δαχτυλίδι, διότι αν όχι και φέτος τότε... πότε; Δεν θα τον ενοχλήσει επίσης ιδιαίτερα το άκουσμα ότι το κατάφερε ο Kevin Durant (κάτι που πλέον μοιάζει απίθανο μετά το σημερινό 3-1 των Mavericks).

Θα είναι ωστόσο ένα μακρύ και επώδυνο καλοκαίρι, γεμάτο από διαφημιστικά σποτς, ατελείωτες αναλύσεις και εξώφυλλα σε περιοδικά αφιερωμένα στον Lebron James αν είναι αυτός ο επόμενος πρωταθλητής. Ο Bryant μάλλον ανατριχιάζει στη σκέψη ότι το μάτι που θα πέσει σε κάποιον τίτλο που θα αναφέρει... «ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο (νέος) βασιλιάς»!

Δεν είναι θέμα τίτλων _ διότι αν το δούμε έτσι ο Bryant έχει ήδη πέντε ενώ ο James ακόμα κυνηγά το πρώτο του _ αλλά θέμα εγωισμού. Ο Kobe απέχει μόλις τρεις σεζόν από την ηλικία που ο μεγάλος Michael Jordan αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ (προτού επιστρέψει με τους Wizards) και μετρά ένα πρωτάθλημα λιγότερο. Ούτε αυτό όμως είναι το ζητούμενο...

Ο «Air» αποχώρησε ενώ βρισκόταν στην κορυφή, έχοντας κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα με τους Chicago Bulls προτού αποφασίσει ότι έφτασε στα όριά του. Ο Bryant κινδυνεύει να αποχωρήσει εκτός θρόνου καθώς ο Lebron είναι έξι χρόνια νεότερος, άρα σαφώς πιο φρέσκος, διψασμένος και ενεργητικός. Και μην ξεχνάμε και τον Durant...

Αυτό το καλοκαίρι ο Bryant θα το περάσει πλημμυρισμένος από σκέψεις. Τα έχει κερδίσει όλα, έχει την υγεία και την οικογένειά του, αλλά πλέον και το μεγάλο φόβο που κυριεύει όλους τους αθλητές με παρόμοιο βεληνεκές όταν πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας του: Ήταν μακρύς ο δρόμος για την κορυφή για να φύγουν έχοντας αφήσει σε άλλον το στέμμα.

Θα επιστρέψει έχοντας τις απαντήσεις ο Kobe; Θα το γνωρίζουμε σε περίπου ένα χρόνο (και κάτι περισσότερο) από σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου