Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Φώτσης: «Mας δείχνουν το δρόμο...»

Φώτσης: «Mας δείχνουν το δρόμο...»
Το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με νοηματική στέρηση άτομα Πύργου επισκέφτηκαν το πρωί τα «αστέρια» του ελληνικού μπάσκετ, τα οποία βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ηλείας στο πλαίσιο του 19ου All Star Game.



Οι Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ολυμπιακός), Κώστας Χαρίσης (Κολοσσός), Στίβεν Σμιθ (Πανελλήνιος), Τζίμι Μπάξτερ (Ηλυσιακός), Στίβεν Χάρις (Ίκαρος Καλ.) και Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) έτυχαν θερμής υποδοχής από τα παιδιά και τη διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Πετρόγιαννη, η οποία ευχαρίστησε: «τους ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΟΣΕΚΚ και φυσικά τον Γιάννη Σπανουδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, τον αντιδήμαρχο Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλο για την επίσκεψη αυτή, τον Δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο που έκανε ό,τι έπρεπε για να φιλοξενηθεί στην πόλη το All Star Game. Η επίσκεψή σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας».

Ο Φώτσης χαρακτήρισε τα παιδιά αυτά «πραγματικούς νικητές της ζωής» και «παράδειγμα θέλησης και δύναμης για πολλούς από εμάς», προσθέτοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, που μέσω του αθλητισμού μπορούμε να δώσουμε λίγη χαρά, όπως κι εμείς παίρνουμε δύναμη. Είναι χαρά για τα παιδιά που βρισκόμαστε εδώ, αλλά είναι χαρά και για εμάς που μπορούμε να βοηθούμε. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο ίδρυμα, τα παιδιά είναι χαρούμενα και φαίνεται στο πρόσωπό τους και καταφέρνουν αυτά να δείχνουν το δρόμο σε εμάς κάποιες φορές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί όπου μπορούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».
Από μέρους του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Ο ΟΠΑΠ εκτός από χορηγός του All Star, είναι χορηγός και του μπάσκετ και βρίσκεται διπλά σε όλη την Ελλάδα και την κοινωνία. Με τη βοήθεια όλων, η κοινωνία αποκτά μεγαλύτερη αξία και οντότητα».
Όσο για τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδη, δήλωσε ότι «το μπάσκετ πάντα προσπαθεί να είναι κοντά στην κοινωνία. Εύχομαι μέσα από την κρίση να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να έλθουμε κοντά στους συνανθρώπους μας».
Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Μασλαρινός πρόσθεσε «είναι τεράστια τιμή για εμάς τους αθλητές να είμαστε εδώ, να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε και όλοι έχουμε να λέμε για τη διάθεση και το κουράγιο που μας δίνετε».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΣΕΚΚ, Χάρης Περδίκης, δήλωσε πως «είναι τιμή μας για όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ να είμαστε εδώ, σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο».
Ο αντιδήμαρχος του Πύργου και υπεύθυνος του τομέα της παιδείας και του αθλητισμού, Γιάννης Αργυρόπουλος, είπε: «καλωσορίζουμε το ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να συγχαρούμε όσους εργάστηκαν για να γίνει το All Star Game στην πόλη μας και για όσα γίνονται σήμερα εδώ. Η πρωτοβουλία σας ήταν σημαντική. Δίνεται χαρά στα παιδιά».
Εν συνεχεία, ο Αντώνης Φώτσης παρέδωσε μία μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών στη διευθύντρια του σχολείου και εν συνεχεία οι παίκτες υπέγραψαν αυτόγραφα, έβγαλαν φωτογραφίες και έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου