Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Ολυμπιακός έτοιμος και Ταε Κβο Ντο με Σιένα...

Η Σιένα παίζει άμυνα τάε-κβο-ντο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος για να περάσει το εμπόδιο της ιταλικής ομάδας να παίξει ...καράτε και κουνγκ-φου. Τι είπαν Χαλπερίν και Γκόρντον, τι ζητάει ο Ζήσης και γκεστ-σταρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να κάνει θεραπεία στη μέση του, αλλά να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το τζάμπολ του πρώτου αγώνα με τη Σιένα (22/3, 21:00, Novasports 3) ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, λίγο πριν μπει στη σάλα του ΣΕΦ η Σιένα.

Εκεί, όπου όπως λένε οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν μάχες σώμα με σώμα, καθώς η ιταλική ομάδα έχει σήμα κατατεθέν την άμυνά της. "Μια άμυνα τάε κβο ντο" όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Βαγγέλης Αγγέλου. Για να προκριθεί στο φάιναλ-φορ, άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να παίξει τάε-κβο-ντο, καράτε και κουνγκ φου μαζί!


Η ιταλική ομάδα, σκληροτράχηλη όσο καμιά άλλη στην Ευρώπη, έστω και χωρίς τον Μακ Κάλεμπ (ο Καουκένας μάλλον θα εμφανιστεί στο παρκέ) δεν πρόκειται να παραδοθεί άνευ όρων, παρότι μπαίνει στη σειρά με μειονέκτημα έδρας.



Ο Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν επαναπαύεται αλλά είναι αποφασισμένος να παίξει όσο το δυνατόν πιο σκληρά, για να της κόψει τη φόρα. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να πιέζουν από την αρχή, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλο, να τον βγάλουν από τα νερά του και να πάνε το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα. Μέσα στο σπίτι τους, οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει αυτοί να μπουν από την αρχή με στόχο να αποδείξουν στους Ιταλούς (και τους ξένους) της Σιένα, ποιος είναι το αφεντικό της σειράς.



Ο Ίβκοβιτς και οι συνεργάτες του θα ήθελαν πολύ τον Τεόντοσιτς να είναι έτοιμος για το τζάμπολ, η μέση του Μίλος, όμως, είναι ταλαιπωρημένη και ο νεαρός Σέρβος ενδεχομένως να μη παίξει στο πρώτο παιχνίδι, για να είναι πανέτοιμος εν όψει του δεύτερου τζάμπολ την Πέμπτη 24/3. Το τεχνικό επιτελείο, πάντως, του Ολυμπιακού έχει ήδη δώσει τις βασικές οδηγίες εν όψει της πρώτης κόντρας:
Ποιές είναι αυτές;



1. Να μη δειλιάσει κανείς στις κόντρες και το δυναμικό παιχνίδι της Σιένα, οι παίκτες της οποίας για να πάρουν τη μπάλα χρησιμοποιούν το κορμί, τους αγκώνες και βγάζουν τεράστιο πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο.
2. Όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, ώστε να αποφευχθούν τα κλεψίματα των Ιταλών που θα τους φέρουν στο εύκολο καλάθι. Αυτό απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και κυρίως έλεγχο του ρυθμού.
3. Για να εφαρμοστεί το πλάνο του Ολυμπιακού (πικ εντ ρολ και δημιουργίες κοντά στο καλάθι) ως ...βασικοί στόχοι έχουν προσδιοριστεί από την πλευρά της Σιένα, ο Στόουνροκ, ο Ράκοβιτς και ο Καουκένας. Οι δυο πρώτοι εκφράζουν το αμυντικό πνεύμα του Πιανιτζάνι κι ο τρίτος είναι επιθετικά ο υπ' αριθμόν ένας κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν δεν είναι ακόμη σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

Χαλπερίν: "Όπως θέλουμε εμείς κι όχι όπως αυτοί"


Στα 27 του χρόνια, ο Γιοτάμ Χαλπερίν είναι αρκετά έμπειρος για να μιλήσει για τα πλέι-οφ. Δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Μακάμπι, πάει για το τρίτο συνεχόμενο φάιναλ-φορ με τον Ολυμπιακό. Τη Σιένα την έχει αντιμετωπίσει ακόμη και σε ημιτελικό του φάιναλ-φορ, το 2008 στη Μαδρίτη, όταν η Μακάμπι έκανε το μεγάλο come back στο δεύτερο ημίχρονο και απέκλεισε τη Σιένα, που μέχρι το 30 έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα το ματς.



"Τώρα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι για να πάμε στο φάιναλ-φορ"είπε ο Ισραηλινός γκαρντ για να προσθέσει: "Σεβόμαστε τη Σιένα. Το ότι έφτασε μέχρι εδώ σημαίνει ότι είναι μια καλή ομάδα. Και πράγματι έτσι είναι. Πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα, που παίζει πολύ σκληρή άμυνα. Κάτι όμως μου λέει ότι η πρόκριση εξαρτάται από μας. Έχουμε το αβαντάζ έδρας κι αυτό θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει, λοιπόν, να παίξουμε όπως θέλουμε εμείς και όχι όπως αυτοί".



Ο Χαλπερίν δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός "μπορεί να έχασε τον ρυθμό του από την έλλειψη αγώνων, ωστόσο κάναμε πολλές προπονήσεις, αλλά και έχουμε ο καθένας ξεχωριστά την εμπειρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ένα τέτοιο παιχνίδι".
Για τον "Γιο-Γιο" το πιο σημαντικό είναι να αντέξει η ομάδα του "στην σκληρή άμυνα των Ιταλών, μια ομάδα που κέρδισε στη Μαδρίτη με διαφορά 25π κι αυτό δείχνει πολλά για τη δύναμή της". Δεν θεωρεί, πάντως, ότι το πρώτο ματς είναι το πιο καθοριστικό: "Πολλοί το λένε αλλά δεν συμφωνώ απόλυτα. Όσο καθοριστικό είναι το πρώτο, θα είναι και το δεύτερο. Περιμένω άλλωστε μια μεγάλη σειρά, που έχει, τουλάχιστον, τρία παιχνίδια".


Όσο για τον κόσμο; "Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά ως τώρα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός χρειάζεται τους πάντες. Εμάς, τους προπονητές, τη διοίκηση, το προσωπικό και φυσικά τους οπαδούς μας".


Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Γιοτάμ Χαλπερίν:




Γκόρντον: "Καλό το αβαντάζ, αλλά μην αγχωθούμε"


Στους ρεπόρτερ ο Τζαμόν Γκόρντον μίλησε για το αβαντάζ της έδρας: "Είναι μεγάλη υπόθεση, αρκεί να μη μας αγχώσει γιατί μπροστά στον κόσμο, ίσως γίνονται πιο εύκολα τα λάθη. Παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι να αποκλείσουμε μια σπουδαία ομάδα και να πάμε στο φάιναλ-φορ. Αυτό, που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε ό,τι και στα προηγούμενα παιχνίδια που νικήσαμε. Κι αυτό πρέπει να το επιδιώξουμε από το πρώτο λεπτό"






Ζήσης: "Άρνηση στα πικ-εντ-ρολ"


Αμέσως μετά τον Ολυμπιακό μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ και η Σιένα. Ο Καουκένας γυμνάστηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του, όχι όμως και ο Μακ Κάλεμπ, που ενδεχομένως να εμφανιστεί την Πέμπτη ή στο τρίτο ματς που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην Ιταλία.



Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι δημιουργός αυτής της σπουδαίας ομάδας, έπιασε κουβέντα με τους Έλληνες δημοσιογράφους, ρωτώντας ακόμη και για την ...οικονομική κρίση, δεν έκρυψε τον πόνο του για τις ατυχίες που έπληξαν φέτος την ομάδα του, αλλά το γήπεδο που δεν έχει ακόμη φτιαχτεί στην μικρή πόλη της Σιένα και ...επέτρεψε στο Νικο Ζήση να μιλήσει στον Τύπο: "Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το ματς. Ξέρουμε τι σημαίνει να παίζεις με τον Ολυμπιακό" είπε ο διεθνής άσος για να προσθέσει: "Θα γίνει μάχη και ο δικός μας στόχος είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στα πικ εντ ρολ των αντιπάλων μας και την ικανότητα να δημιουργούν καταστάσεις λόγω του ταλέντου και της ομαδικής τακτικής τους".


Ένας από τους αντιπάλους του θα είναι και ο ...κουμπάρος του Βασίλης Σπανούλης: "Τα είπαμε. Είναι αδελφικός μου φίλος, αλλά τώρα είμαστε αντίπαλοι".


Κόσμος και Μαρινάκης


Ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει την συμπαράσταση χιλιάδων φίλων του, καθώς τα εισιτήρια του ματς παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. Παρών στο παιχνίδι, όπως ειδοποίησε την Δευτέρα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου