Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ίβκοβιτς: "Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα"

Την πίστη του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ομάδα του μπορεί να κάνει το διπλό στη Σιένα.
Παράλληλα, ο Σέρβος προπονητής έκανε ειδική μνεία στην πίεση που ένιωθαν οι παίκτες του και τόνισε ότι δεν περίμενε τους έμπειρους τουλάχιστον παίκτες του να έχουν τόσο άγχος.

"Πιστεύω ότι η Σιένα ήταν καλύτερη σήμερα και δίκαια κέρδισε. Από πλευράς μας. Ήταν ένα δύσκολο ματς για να ετοιμάσουμε. Ξέραμε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε όπως στο α' ματς", σχολίασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συνέχισε:

"Δεν περίμενα τόσο άγχος και τόση πίεση από τα παιδιά. Το παιχνίδι δεν μας βοήθησε καθόλου. Τελειώσαμε το α' δεκάλεπτο με 9 λάθη. Μετά από ένα κακό α΄ημίχρονο τελειώσαμε στο -8.

Πίστεψα ότι θα διορθώναμε τα λάθη στην άμυνα, όμως στο γ' δεκάλεπτο με δύο φάουλ που χρεωθήκαμε χάσαμε την ευκαιρία για τη μεγάλη νίκη. Είχαμε μεγάλο πλεονέκτημα στο α΄ματς. Κάναμε 22 λάθη και ο αντίπαλος είχε 15 επιθετικά ριμπάουντ που βοήθησαν πολύ τη Σιένα". 

Εν μέρει, ο Ίβκοβιτς δικαιολόγησε την καθυστέρησή του στην αιθουσα Τύπου, λέγοντας: "Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κέρδισαν όλοι εκτός έδρας απόψε.

Εμείς έχουμε τέσσερις μέρες να ετοιμάσουμε την ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη την ομάδα. Μία ομάδα που κέρδισε όλα τα εκτός έδρας ματς το Φεβρουάριο. Στοίχισε αρκετά η απουσία του Τεόντοσιτς. Θα μιλήσουμε με τους γιατρούς και θα δούμε". 

 
Σε ερώτηση, που κρίθηκε το ματς, επισήμανε: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην κακή άμυνα. Η ομάδα μου έχει χαρακτήρα και μπορώ να πω ότι μπορεί να τα καταφέρει.





Ήταν τελείως διαφορετικά τα δύο παιχνίδια. Στο α' ματς η Σιένα δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ. Το δεύτερο ματς ήταν πολύ κακό επιθετικά για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να διδαχθούμε περισσότερα από το δεύτερο ματς.

Πιανιτζάνι: "Καταφέραμε και αντιδράσαμε"

Φανερά χαρούμενος και ικανοποημένος από την εικόνα των παικτών του παρουσιάστηκε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ιταλός προπονητής ξεκαθάρισε πως αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει μετά το ματς της Τρίτης, πέτυχε ένα σημαντικό διπλό.

 
"Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου. Μέσα σε 48 ώρες καταφέραμε να αντιδράσουμε. O Ολυμπιακός μας κατέστρεψε στο πρώτο ματς κι ενώ ήρθαμε εδώ έχοντας κάνει μία καλή σεζόν και παίζοντας σε καλό επίπεδο. Είχαμε ισορροπία κλέψαμε μπάλες, προσέξαμε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη.



Καταφέραμε και αντιδράσαμε μετά από ένα παιχνίδι που κάναμε την Τρίτη. Πάντως, ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί λόγω της εμπειρίας και του καλού ρόστερ που διαθέτει. Είναι σημαντικό που αντιδράσαμε μέσα σε 48 ώρες",
τόνισε ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε: 





Τώρα πάμε στην Ιταλία για να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας που μας έχει βοηθήσει τόσο πολύ. Ελπίζω να είναι διαφορετικά τα πράγματα απ΄ότι ήταν πριν δύο χρόνια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, όταν ήρθε στην Ιταλία και μας νίκησε δύο φορές.





Ο λόγος που αλλάξαμε γήπεδο, ήταν για να μη μείνουν οι παίκτες μου όλη τη μέρα στο ξενοδοχείο μετά από μία τέτοια ήττα. Παίξαμε 5 εναντίον 5 στη χθεσινή προπόνηση. ήταν θέμα ώρας θέλαμε να προπονηθούμε νωρίς. Το τιμ του Ολυμπιακού μας τα έδωσε όλα. Δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου