Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ισπανική αναγνώριση

Οι εφημερίδες της Ισπανίας ακόμα και αυτές της Καταλωνίας βγάζουν το καπέλο στον Παναθηναϊκό και στον Δημήτρη Διαμαντίδη.


Τελικά δεν το είδαμε μόνο… εμείς αλλά και όλοι οι Ισπανοί. Στις αναφορές τους στο ματς με τον Παναθηναϊκό οι Ισπανοί δείχνουν το πόσο… φοβήθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Από τις πολιτικές εφημερίδες μέχρι τις αθλητικές υπάρχουν μεγάλες αναφορές στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να είναι ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής.

"Νίκη στο τέλος", γράφει η El Periodico και συνεχίζει "Δύσκολα η Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη νίκη". Η El Pais γράφει στο τίτλο του κειμένου της "Η Μπαρτσελόνα έπνιξε την ιδιοφυία του Διαμαντίδη".



Πρωτοσέλιδο χτύπημα έχει μόνο η El Mundo που γράφει "Η Μπαρτσελόνα πήρε το πρώτο ματς με δραματικό τρόπο απέναντι σε έναν σπουδαίο Παναθηναϊκό".



Στο εσωτερικό της, όσον αφορά το παιχνίδι αναφέρει στον τίτλο της "Παραλίγο εμφράγματα" και γράφει "Μεγάλο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.

Οι Έλληνες κυνήγησαν να σπάσουν την έδρα και παραλίγο να το καταφέρουν στο τελευταίο λεπτό. Μαγικά του Πασκουάλ στους Έλληνες Πρωταθλητές. Έχει κερδίσει και τις πέντε φορές που τους έχει βρει απέναντι του".




Στην τρίτη της σελίδα έχει και δηλώσεις των πρωταγωνιστών: "Αποφύγαμε το πένθος επειδή είχαμε πάθος", είπε ο Πασκουάλ. "Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να σκεφτούμε το ματς της Πέμπτης", είπε ο Ναβάρο, ενώ ο Ρούμπιο πρόσθεσε: "Το Παλάου μας έδωσε την ώθηση κυρίως όταν προηγήθηκαν στο σκορ".

"Σκοπός μας τώρα είναι να κερδίσουμε δύο σερί παιχνίδια", ήταν τα λόγια του… αλλαγμένου προς το χειρότερο, όσον αφορά την συμπεριφορά του, Λάκοβιτς, ενώ ο Γκριμάου παραδέχτηκε ότι "Ξέραμε ότι αυτή η σειρά θα είναι μεγάλη και σκληρή".

Μικρή αναφορά έχει η Marca που τονίζει απλά ότι "Ο Διαμαντίδης δεν ήταν αρκετός για να νικήσει στο Παλάου".



Τέλος η Sport έχει τρισέλιδο που ανοίγει με τις δηλώσεις του Πασκουάλ και του Ομπράντοβιτς με τίτλο: "Κινήσεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο".



Στο δισέλιδο του αγώνα έχει αναφορά σε δηλώσεις βετεράνων της Μπαρτσελόνα, επαναλαμβάνει τις δηλώσεις που είδαμε και στην El Mundo και έχει τίτλο: "Η Μπαρτσελόνα υπέφερε όπως ήξερε από την αρχή ότι θα συμβεί".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου