Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ίβκοβιτς: "Δεν θα΄θελα να ήμουν Πιανιτζάνι"!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει ότι η Σιένα θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα της πίσω, αλλά παραδέχθηκε ότι "δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Πιανιτζάνι" (video).




Πώς και τι μπορούν να σκέφτονται, σε λιγότερο από 48 ώρες, δυο ομάδες που μονομάχησαν την Τρίτη και η μία νίκησε την άλλη με διαφορά 48 πόντων;

Και πόσο μπορεί, εν τέλει, να αλλάξει η εικόνα τους, στο δεύτερο παιχνίδι Ολυμπιακού-Σιένα, που γίνεται την Πέμπτη (21:45, ΕΤ-1); Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του αντίπαλου προπονητή".
Λογικό το βρίσκουμε. Άντε τώρα να είσαι Πιανιτζάνι και να πρέπει να ανορθώσεις το καταρρακωμένο ηθικό της Σιένα, που σε ένα ημίχρονο έβαλε 9π., συνολικά 41 και κατέρριπτε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο; Αντίθετα, ο Ντούντα πρέπει να ...κατεβάσει τους τόνους, γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι να ξανακερδίσει με 48π, αλλά να πάρει τη δεύτερη νίκη.



Όπως έλεγε, άλλωστε, μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας του, την Τετάρτη το βράδυ "ένα σενάριο σαν αυτό, του πρώτου ματς είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να επαναληφθεί".



Ο Ίβκοβιτς παραδέχθηκε: "Παίξαμε πάρα πολύ καλά χθες. Ήμασταν πάρα πολύ πειθαρχημένοι και είχαμε ένα θαυμάσιο κοινό, που μας βοήθησε πάρα πολύ. Προφανώς και θέλω να συνεχίσουμε έτσι, αλλά πρέπει να ξέρετε πως αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα με αρχές. Δουλέψαμε σε κάποιες λεπτομέρειες σήμερα, προπονήθηκε και ο Τεόντοσιτς για λίγο, αλλά δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στη διάθεσή μας".



Δεν το περίμενα τόσο πολύ...


Για τον προπονητή του Ολυμπιακού η εμφάνιση μπορεί να μην έκπληξη, όχι όμως και η έκταση της νίκης: "Δεν περίμενα τέτοιο σκορ. Να παίζουμε στους "8" της Ευρωλίγκας και ο αντίπαλος να σημειώνει 4 και 5 πόντους στα πρώτα δυο δεκάλεπτα. Πρέπει, όμως, να σας πω ότι έμεινα ικανοποιημένος και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι διαιτητές άφησαν το ξύλο και ο Κατσίβελης τα πήγε μια χαρά. Ή ότι ο Μπουρούσης έπαιξε 16 λεπτά και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Πιστεύω ότι και στον δεύτερο αγώνα θα έχουμε θετική ενέργεια και θα παίξουμε το ίδιο καλά, ικανοποιώντας τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο".



Και τι περιμένει, εν τέλει, ο κόουτς του Ολυμπιακού; "Ένα δύσκολο ματς. Η Σιένα είναι καλή ομάδα και μη ξεχνάτε πως απέλυσε ένα καλό προπονητή (σ.σ εννοεί τον Μεσίνα). Δεν θέλω να πω ότι είναι θέμα άμυνας. Το παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε συνολικά και όχι κατά τμήματα. Από την καλή άμυνα, άλλωστε έρχεται και η καλύτερη επίθεση".

 

Παπαλουκάς: Σημασία έχει το 2-0

Τι λέει όμως και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που θέλει μία ασίστ για να φτάσει συνολικά τις 900 πάσες στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

"Το παιχνίδι της Πέμπτης (24/3), θα είναι εξίσου δύσκολο με το πρώτο ματς. Στο χέρι μας είναι να παίξουμε εξίσου καλά. συγκεντρωμένα και να κερδίσουμε. Σε αυτή την σειρά των αγώνων δεν μετράνε οι διαφορές πόντων. Καλώς ή κακώς, αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Μπορεί να χάσεις τα τρία επόμενα ματς στον ένα πόντο, να έχεις +45 και να αποκλειστείς. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι"  υπογράμμισε για να προσθέσει:

"Διαθέτουμε εμπειρία τόσο στους προπονητές, όσο και στους παίκτες, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Στο δεύτερο ματς, κυρίως με την βοήθεια του κόσμου, αλλά και με το καθαρό μας μυαλό, θα πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να κάνουμε λιγότερα λάθη από το πρώτο παιχνίδι και να καταφέρουμε να νικήσουμε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, για να φέρουμε την σειρά εκεί που ακριβώς θέλαμε από την αρχή, δηλαδή, στο 2-0, κερδίζοντας και τους δύο αγώνες στην έδρα μας".

Όσον αφορά για την μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς, ο αρχηγός, δήλωσε: "Το χθεσινό παιχνίδι είναι από αυτά που η μία ομάδα παίζει πάρα πολύ καλά και μια άλλη πάρα πολύ άσχημα. Η Σιένα δεν έχει να χάσει τίποτα, αφού έχει χάσει με μεγάλη διαφορά. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για το 2-0"



 
Ο "Τεό" ρωτήθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός καταφέρνει να καλύπτει τις όποιες απουσίες, χωρίς να επηρεάζεται η συνολική εικόνα της ομάδας: "Μέχρι στιγμής η ομάδα ανταποκρίνεται σε κάθε εμπόδιο. Δεν θα' θελα, όμως, να κάνω συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια γιατί είναι και άκαιρο, αλλά και άσκοπο".

 




Η Σιένα πήγε Αιγάλεω, αμφίβολος ο Γιάριτς



Οι ρεπόρτερ θα ήθελαν να "αλιεύσουν" κάτι και από τους Ιταλούς, αλλά η Σιένα αποφάσισε να προπονηθεί στο κλειστό του Αιγάλεω!



Ο Πιανιτζάνι ήθελε, προφανώς, να κρατήσει την ομάδα του μακριά από το γήπεδο όπου γνώρισε μια πρωτοφανή συντριβή και να προετοιμάσει τον δεύτερο αγώνα, όσο μπορεί καλύτερα. Η αλήθεια είναι πως θα΄ χει πολύ δύσκολη δουλειά. Και ίσως να μην μπορέσει, τελικά, να υπολογίσει στην βοήθεια του Μάρκο Γιάριτς. Ο Σέρβος, έμεινε στην Αθήνα, καθώς το κάταγμα στη μύτη του δεν είναι τόσο σοβαρό, ωστόσο η συμμετοχή του θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη.
Το ίδιο ισχύει και για τον Τεόντοσιτς. Έκανε τη μισή προπόνηση και είναι αρκετά δύσκολο να εμφανιστεί στην δωδεκάδα.



Πιο γεμάτο το ΣΕΦ...


Η εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου αγώνα, ενθουσίασε τον κόσμο της ομάδας που ετοιμάζεται να γεμίσει ασφυκτικά το ΣΕΦ, για να γιορτάσει το 2-0.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου