Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Χαμηλοί τόνοι και πίστη (videos)

Νικ Καλάθης, Μάικ Μπατίστ και Άλεξ Μάριτς μίλησαν τόσο για τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα όσο και για τον αγώνα που ακολουθεί την Τρίτη.


Μπορείτε να το πιστέψετε ή όχι αλλά στον Παναθηναϊκό επικρατεί ηρεμία... Οι πράσινοι έχουν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και ετοιμάζονται για το ματς της Τρίτης.
Το διαπιστώνει κανείς άνετα, διαβάζοντας τις δηλώσεις τους ή βλέποντας σε video το τι είπε ο Νικ Καλάθης, που ήταν από τους πρωταγωνιστές και στα δύο παιχνίδια.
«Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά το σκορ είναι 1-1 και έχει συνέχεια. Πρέπει τώρα να κάνουμε την δουλειά μας στην έδρα μας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να βγούμε να παίξουμε με την ίδια νοοτροπία, που κάναμε στα δύο παιχνίδια», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Ναβάρο.

«Μπορεί να σούταρε με απόλυτη ευστοχία , αλλά είναι σπουδαίος παίκτης. Νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη και δουλειά μου είναι να του δυσκολεύω τα σουτ. Θα πάρει αρκετά σουτ, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου… Να του τα κάνω όσο πιο δύσκολα γίνονται. Αυτή είναι η δουλειά μου κι προσπαθώ να την κάνω όσο πιο καλά μπορώ», τόνισε αρχικά για το ματς της Πέμπτης και το Ναβάρο... «Νομίζω να τον κυνηγάς. Δεν κουράζεται ποτέ. Τρέχει συνεχόμενα και πρέπει να έχεις πάντα επαφή μαζί του. Το ξαναείπα είναι από τους καλύτερους παίκτες και είναι φανερό ότι προσπάθησα να είμαι κοντά του όλο το παιχνίδι. Αλλά με βοήθησαν πολύ και οι συμπαίκτες μου, μακριά από την μπάλα», συμπλήρωσε.

 

Η συζήτηση πέρασε στην δική του παρουσία και την ευκαιρία που του δίνεται να αποδείξει την αξία του σε αυτά τα παιχνίδια… «Ο προπονητής μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται όταν με ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο για κάθε παίκτη να έχει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς προπονητή και αυτός να τον ξεκινάει βασικό σε ένα τέτοιο τόσο μεγάλο παιχνίδι. Αυτό μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Βγήκα στο γήπεδο και προσπάθησα να δώσω ενέργεια, δεν με ενδιέφερε να σκοράρω, προσπάθησα να μαρκάρω το Ναβάρο και να δώσω την μπάλα σωστά στον Ντρου ή στους ψηλούς όποτε χρειαζόταν. Είδα την ευκαιρία και μπήκα στο γήπεδο προσπαθώντας να βοηθήσω την ομάδα με κάθε τρόπο», είπε.




Στη συνέχεια αξιολόγησε και την δική του απόδοση τονίζοντας ότι «Νομίζω ότι έπαιξα καλά, αλλά μπορώ ακόμα καλύτερα. Το καλύτερο για μένα είναι ότι δεν έκανα λάθη, πάσαρα σωστά, έσπρωξα την ομάδα στην επίθεση και έκανα αυτά που μου ζήτησε ο προπονητής μου. Το σημαντικότερο είναι ότι απέφυγα τα λάθη και αν συνεχίσω να παίζω έτσι όλα θα είναι μία χαρά».

 

Ολοκληρώνοντας ο Νικ Καλάθης ρωτήθηκε για το τι έγινε και άλλαξε εικόνα η ομάδα μετά το πρώτο ημίχρονο… «Δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε χειρότερα στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε πολλά λάθη και νομίζω ότι ήμασταν λίγο νευρικοί. Όταν ηρεμήσαμε και βάλαμε τα πράγματα σε μία τάξη στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε σωστά την δουλειά μας. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ, βάλαμε κάποια μεγάλα καλάθια, όπως ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) με 3/3, ο Ρο (σ.σ. Σάτο) έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και τον χρειαζόμασταν όπως τον χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Γενικά χρειαζόμαστε όλοι οι παίκτες σε κάθε βραδιά και αυτό κάνει καλό στην ομάδα», τόνισε.


Μάριτς: "Σαν να σκοράρεις στο Μουντιάλ"

Ο Άλεξ Μάριτς σχολίασε την ιστορική νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη και τον τραυματισμό του, αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του ήρωα, αλλά τόνισε τη σημασία του να σκοράρεις σε τέτοια ματς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentrafm:

Για την προσωπική του «επιστροφή» μετά από 4 μήνες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να «ξεχάσει» τους τραυματισμούς του είπε:
«Η πρόκληση ήταν κυρίως εγκεφαλική και όχι τόσο φυσική. Σε παίρνουν και σε βάζουν σε ένα γήπεδο και πρέπει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου μετά από 4 μήνες. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στα μικρά πράγματα που κρίνουν τα παιχνίδια και αυτό είναι δύσκολο».

Για την ξεχωριστή τακτική του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τους δύο αγώνες στη Βαρκελώνη επεσήμανε:
«Στο μπάσκετ οι αποφάσεις παίρνονται μέσα σε δευτερόλεπτα, πρέπει απλά να αντιδράσεις με το ένστικτο, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς. Ο προπονητής μας είχε προετοιμάσει αρκετά και μετά από μια μεγάλη σεζόν πρέπει να είσαι έτοιμος για να ανταπεξέλθεις».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί πλέον για την πρόκριση στο φάιναλ φορ σχολίασε:
«Οχι, η σειρά είναι στο 1-1, εκείνοι είναι οι πρωταθλητές. Δεν κοιτάζω ποιο είναι το φαβορί. Και πριν την έναρξη της σειράς δεν σκεφτόμουν ποιος είναι φαβορί. Είμαστε εδώ να παίξουμε και να νικήσουμε, θα είναι πολύ σκληρή η συνέχεια της σειράς».

Για το ότι στο 2ο ματς φάνηκε ότι κάθε άμυνα ήταν μια μάχη και κάθε επίθεση γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε:
«Έτσι είναι. Πρέπει να νιώθεις ότι κάθε άμυνα είναι σαν την τελευταία άμυνα της καριέρας σου και κάθε επίθεση σαν να βάζεις το γκολ που σου δίνει τη νίκη πριν από τα πέναλτι σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Για το ποιο θα είναι το μυστικό για τα επόμενα δύο ματς ανέφερε:
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έτοιμοι και να σκεφτούμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Δεν υπάρχει κίνδυνος να θεωρήσουμε τον εαυτό μας ως φαβορί. Πρέπει να προπονηθούμε αύριο, να δούμε το βίντεο, να δουλέψουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε έτοιμοι για την Τρίτη».

Για το αν νιώθει ότι ο ίδιος είναι ήρωας για τον τρόπο που επέστρεψε από το σοβαρό τραυματισμό, μετά από 4 μήνες και μπήκε κατευθείαν στα πολύ βαθιά ξεκαθάρισε:
«Όλη η ομάδα είναι. Αν θέλετε να έχετε αυτόν τον χαρακτηρισμό, δώστε τον στον Σάτο, τον Μάικ (σ.σ. Μπατίστ), τον Διαμαντίδη. Αυτοί είναι οι ήρωες που έκαναν εκπληκτικά παιχνίδια, όχι εγώ, σας παρακαλώ μην με αποκαλείται ήρωα εμένα. Εγώ δεν είμαι ήρωας».

Μπατίστ: "Κορυφαίος ο Ζοτς"

Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη και απένειμε τα εύσημα σε Ομπράντοβιτς και Ιτούδη, για το σχεδιασμό του αγώνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sentrafm":

Για το ποια ήταν η πρώτη του σκέψη μόλις ξύπνησε από τον απογευματινό του ύπνο πριν λίγα λεπτά στο σπίτι του:
«Η πρώτη σκέψη είναι ότι έχουμε πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι πολύ πολύ ξεχωριστό. Έχουμε δύο αγώνες στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας. Πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά, να συγκεντρωθούμε πολύ και να παίξουμε καλύτερα. Εντός έδρας χάσαμε από Ολυμπιακό, Λιέτουβος και Βαλένθια, άρα το να χάσεις είναι μια πιθανότητα ιδίως αν παίξεις με ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα που θέλει να επιστρέψει τη σειρά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί πραγματικά σκέφτομαι ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πολύ πολύ ξεχωριστό».

Για το αν η πρόκριση θα μοιάζει με 8ο θαύμα, με βάση τι πίστευαν πολλοί πριν αρχίσει η σειρά:
«Δεν μας πειράζει που κάποιοι πίστευαν ότι φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα. Ο καθένας διαλέγει μια ομάδα. Αν παίξεις με αποφασιστικότητα και με κίνητρο, όλα είναι πιθανά. Πολλοί την επέλεξαν επειδή είναι η κάτοχος του τροπαίου και έχει εξαιρετικούς παίκτες. Έχει όμως και πολλές αδυναμίες, όλοι έχουν αδυναμίες».

Για τα αγωνιστικά πλάνα από τον Ομπράντοβιτς:
«Ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης δούλεψαν από το πρωί μέχρι πριν πέσουν στο κρεβάτι το βράδυ με ένα από τα καλύτερα πλάνα. Έμενε σε μας να το εκτελέσουμε. Στο πρώτο ματς χάσαμε με ένα πόντο, στο δεύτερο δεν παίξαμε καλά στην πρώτη περίοδο, δεν παίξαμε καλά ομαδικά στην επίθεση. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, παίξαμε πολύ καλά αμυντικά, πετύχαμε καλάθια, πήραμε προβάδισμα και στο τέλος κρατήσαμε τη νίκη που ήταν σημαντικό».

Για το τι σκέφτηκε την ώρα που ο Λάκοβιτς, τον οποίο ο ίδιος μάρκαρε, έκανε το τελευταίο σουτ:
«Σκέφτηκα ότι ήταν άλλο ένα τρίποντο όπως στον τελικό του φάιναλ φορ του Βερολίνου. Έλεγα στην μπάλα μέσα μου `βγες έξω, βγες έξω'. Βγήκε, πήραμε το ριμπάουντ με τον Καλάθη, μου έδωσε την πάσα, κάρφωσα και νικήσαμε. Σίγουρα υπήρχε άγχος. Αν το έβαζε θα ήμασταν στο -1 και θα είχαμε 6-7 δευτερόλεπτα για να κάνεις επίθεση με πλάνο να σκοράρεις, κάτι δύσκολο. Είμαι χαρούμενους που το έχασε».

Για το αν ο τρόπος που ο Ομπράντοβιτς ετοίμασε τον αγώνα «τρόμαξε» (σ.σ. εξέπληξε) και τον ίδιο που τον ξέρει καλά:
«Δεν φοβάμαι ποτέ. Ο κόουτς είναι έξυπνος, είναι ο καλύτερος, αυτός και ο Ιτούδης κάνουν πολύ καλή δουλειά, στο βίντεο. Μας έδειχναν πώς να επιτεθούμε, πώς να αμυνθούμε, έχουν το πολύ καλό πλάνο και αν πιστέψεις στον εαυτό σου και μετά στην ομάδα, τότε πιστεύεις οτιδήποτε βγαίνει από το στόμα τους. Νικήσαμε επειδή εφαρμόσαμε το σχέδιό του και τα μπράβο αξίζει πρώτα σε εκείνον και μετά σε ματς. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν θα έρθει για διακοπές, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου