Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φοβούνται τον Διαμαντίδη οι Ισπανοί

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά στα δύο πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τους Ισπανούς.


Ο "αρχηγός" του "τριφυλλιού" πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα ματς του Παλάου Μπλαουγκράνα, κάτι που έχει τραβήξει την προσοχή των Ισπανών.

Η εφημερίδα Sport, λοιπόν παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Διαμαντίδη, αναλύοντας τον τρόπο που αγωνίζεται και... ψάχνει τους τρόπους αντιμετώπισης του για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα...

"Είναι το μυαλό του Παναθηναϊκού και η διαφορά των δύο ομάδων στα πρώτα παιχνίδια, είναι ο άνθρωπος που απειλεί να εξουδετερώσει την Μπαρτσελόνα στην Αθήνα.

Ήταν ο παίκτης που ήλεγχε τον ρυθμό στα 6 από τα 8 δεκάλεπτα των αγώνων, ηγήθηκε της επίθεσης στο πρώτο παιχνίδι (26 πόντους) και αντέδρασε σύμφωνα με την βασική γραμμή της ομάδας του στο δεύτερο, με την επιθετική άμυνα για να υποφέρει ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά και την ηγετική παρουσία στο παρκέ που οδήγησε στη νίκη του Παναθηναϊκού την Πέμπτη. Είναι η ψυχή της ελληνικής ομάδας και πλέον έχει γίνει ο μεγάλος "φόβος" της Μπαρτσελόνα.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που πρέπει να μπλοκαριστεί στην Αθήνα, αυτός είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Το μυαλό του Παναθηναϊκού δεν δίνει χρόνο να σκεφτείς. Ο αγαπημένος τρόπος παιχνιδιού του είναι το "πικ εν ρολ" και η πάσα έξω. Αν τον μαρκάρεις από αριστερά θα κάνει διείσδυση και πάσα στον Μάικ Μπατίστ, τον άλλο παίκτη που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα.

Σε αμφότερα τα παιχνίδια του Παλαού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος είναι υπερβολικά βελτιωμένος στα πλέι οφ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με μέσο όρο 21,1 πόντους και 7 τρίποντα στα δύο ματς. Με ένα συνηθισμένο μέσο όρο 5,6 ασίστ ανά παιχνίδι, ήταν ικανός να παράγει το παιχνίδι της ομάδας του χωρίς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, να μπορεί να τον περιορίσει.

Στην άμυνα δε, είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις μειονεκτήματά του, έχοντας αναδειχθεί 5 φορές καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα στη σειρά (2005-2009). Πολύ ψηλός (1.96) -ειδικά ο Λάκοβιτς που είναι δέκα πόντους κοντύτερος υποφέρει κάθε φορά- με μακριά και γρήγορα χέρια, ο Διαμαντίδης επιδιώκει πάντα το κλέψιμο.

Εν συντομία είναι ένας παίκτης με ελάχιστες αδυναμίες  και σε αυτή τη σειρά των αγώνων κατάφερε να μεγιστοποιήσει τις "δυνάμεις" του, άρα οι Καταλανοί θα πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να τον σταματήσουν και να μην τον αφήσουν να επιβεβαιώσει πως είναι ο τέλειος αρχηγός του Παναθηναϊκού. Για να αλωθεί το ΟΑΚΑ πρέπει να αναχαιτιστεί το αστέρι των Ελλήνων".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου