Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σάτο: "Μας χωρίζουν 40 λεπτά από το F4"

Ο Ρομέιν Σάτο προειδοποιεί μέσω του Sport24.gr ότι η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να παλεύει και πως το ίδιο θα κάνει και ο Παναθηναϊκός καθώς τον χωρίζουν μόλις 40 λεπτά από το Final 4, ενώ αναφέρθηκε με δέος στον κόσμο χαρακτηρίζοντάς τον 6ο παίκτη


Στο 38ο λεπτό του τρίτου προημιτελικού ο Ρομέιν Σάτο πάτησε δυνατά, σηκώθηκε και με τρίποντο έγραψε το 70-65 υποχρεώνοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ και τους απανταχού φιλάθλους να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Τι κι αν η Μπαρτσελόνα μείωσε με το Ναβάρο, το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Ο Αφρικανός του Παναθηναϊκού που πριν από δύο χρόνια αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ από την νυν ομάδα του, όντας παίκτης της Σιένα, ελπίζει πως με τον κόσμο στο πλευρό του ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα στο 4ο παιχνίδι.

"Το επόμενο παιχνίδι θα είναι το μεγάλο ματς της σειράς για εμάς. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Θα συνεχίσουν να μάχονται, είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν είναι εύκολη σειρά αγώνων για καμία από τις δύο ομάδες. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και αν είναι δυνατόν να πετύχουμε την ίδια απόδοση με το σημερινό ματς.

Πάντως δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά", τόνισε ο 30χρονος πια (τα έκλεισε στα 2 Μαρτίου) σμολ φόργουορντ και συνέχισε αναφερόμενος στο ματς της με το οποίο έγινε το 2-1:

"Το κλειδί είναι η άμυνα σε όλα τα παιχνίδια της σειράς. Το πρώτο ματς έληξε στον έναν πόντο διαφορά, το δεύτερο στους τέσσερις και αυτό στους τρεις. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι το κλειδί. Να μην αφήσεις τον αντίπαλο να πάει στον αιφνιδιασμό, να ελέγξεις το ρυθμό, να κάνεις καλά μπλοκ άουτ.

Εμείς κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να τους νικήσουμε. Αλλά κι αυτοί πέτυχαν πολύ μεγάλα σουτ. Στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο δεν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε από τα 6.75μ. οπότε αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να συνεχίσουμε να παίζουμε για να μην τους αφήσουμε να ξεφύγουν".

Στην ερώτηση αν το άγχος είναι πλέον για τον Παναθηναϊκό που θέλει την Πέμπτη (31/3) να τελειώσει τη σειρά, σχολίασε: "Κοίτα, όταν τα ματς κρίνονται σε τόσο μικρές διαφορές στα σκορ ποτέ δεν είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι την Πέμπτη θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι. Μας χωρίζουν 40 λεπτά από το Final 4 της Βαρκελώνης και δεν έχουμε παρά να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το ματς για να το νικήσουμε".

Ο Ρομειν Σάτο έκανε ειδική μνεία στον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Διαμαντίδη λέγοντας: "Έπαιξε και πάλι πολύ καλά. Μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι. Από την αρχή ως το τέλος έπαιξε καλά. Έτσι πρέπει να γίνεται όταν έχεις το προβάδισμα. Πρέπει να βάλεις τις βολές όταν είσαι 2-3 πόντους μπροστά και σου κάνουν φάουλ στα 13-14 δευτερόλεπτα πρέπει να βάλει τις βολές. Έπαιξε πολύ καλά και έκανε τα πάντα για την ομάδα σε άμυνα και επίθεση".

Μας έδωσε λοιπόν την αφορμή να τον ρωτήσουμε για το καθοριστικό τρίποντο στα 2.30'' πριν το τέλος του αγώνα που ανάγκασε τον Πασκουάλ να πάρει άρον άρον τάιμ άουτ. "Βρέθηκα μόνος μου και σούταρα. Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεσαι. Θέλεις μόνο να μπει στο καλάθι!", αρκέστηκε να πει ο Αφρικανός άσος.

 

Είχε πολλά περισσότερο να πει άλλωστε για τον κόσμο ο οποίος τον εντυπωσίασε: "Για τον κόσμο; Τι να πω πέρα από κάτι που δεν ξέρετε; Ήταν ο 6ος μας παίκτης από την αρχή ως το τέλος. Μας έδωσε πολύ μεγάλη ενέργεια και συνέχισε να μας βοηθάει κατά τη διάρκεια του αγώνα, φωνάζοντας υπέρ μας. Ήταν αυτός για τον οποίο συνεχίσαμε να παίζουμε. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο επόμενο ματς που είναι το πλέον καθοριστικό για να κρίνει τη σειρά των πλέι οφ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου