Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πιανιτζάνι: "Ο Παπαλουκάς ξέρει..."

Ο προπονητής της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζάνι τόνισε ότι ο Παπαλουκάς έχει προκριθεί σε οκτώ Final 4 στην καριέρα του και ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει για να οδηγήσει εκεί τον Ολυμπιακό!


Είναι δεδομένο πως οι Ιταλοί φοβούνται πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αλώσει την έδρα τους, όπως ακριβώς έκανε και πριν από δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του Ιταλού κόουτς:

"Έχουμε βιώσει τόσο διαφορετικά συναισθήματα, που είναι δύσκολο να το περιγράψει κανείς. Μετά από όλα αυτά είμαστε στο 1-1. O Ολυμπιακός θα έρθει στην Ιταλία με έξτρα δύναμη και τους παίκτες του να είναι έτοιμοι για το τρίτο παιχνίδι", επισήμανε ο προπονητής της Σιένα και συνέχισε
"Ο Παπαλουκάς για παράδειγμα, έχει παίξει σε οκτώ Final Four και ξέρει τη... συνταγή. Θα έχουμε τα συναισθήματά μας στο υψηλότερο επίπεδο και πρέπει να τα κατευθύνουμε κατάλληλα για να παίξουμε σπουδαίο μπάσκετ, αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε.

Πρέπει να παίξουμε όπως στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Γνωρίζουμε πως ο κόσμος μπορεί να μας βοηθήσει. Η ομάδα αυτή με τους παίκτες που έχει, κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να παίξει καλά. Χάρη στη σκληρή δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες, μπορούμε να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποδώσουμε τα μέγιστα αν παίξουμε σαν ομάδα και έτσι πρέπει να παίζουμε στην Ευρωλίγκα, στην Ιταλία και σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση. Αυτές οι βραδιές είναι μεγάλες για την ομάδα, τους φιλάθλους και την πόλη. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, θα έχουμε περισσότερες τέτοιες νίκες στο μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ".

Από την πλευρά του, ο γκαρντ της Μοντεπάσκι Σιένα, Μάρκο Καραρέτο υπογράμμισε: "Αύριο το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας. Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση αλλά ταυτόχρονα και ένα ματς-κλειδί που μπορεί να αλλάξει την σεζόν.

Όπως έχω πει πολλές φορές, οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί και αυτήν την στιγμή τους χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Μας έχουν βοηθήσει να κερδίσουμε σημαντικά παιχνίδια στο παρελθόν", και συνέχισε λέγοντας "Πρέπει να καταβάλλουμε την τριπλάσια προσπάθεια από ότι στο δεύτερο παιχνίδι αφού ο Ολυμπιακός θα έρθει στην Σιένα για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν καταστροφικό για εμάς αλλά το δεύτερο μας έδωσε την ευκαιρία να επανορθώσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα φτιαγμένη από πρωταθλητές και η δουλειά είναι να τους περιορίσουμε για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα στην σειρά".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου