Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Τζόρνταν δυσκολεύεται στους Μπόμπκατς

Ο Μάικλ Τζόρνταν παρά την αγάπη του για το μπάσκετ και την πεποίθηση του ότι θα τα καταφέρει να διοικήσει με επιτυχία τους Μπόμπκατς, δεν κρύβει ότι η θέση του προέδρου έχει πάρα πολλές δυσκολίες σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας του ΝΒΑ.


Ο Τζόρνταν εκτός των δυσκολιών που έχει η θέση του προέδρου, αναφέρθηκε στην απόφαση του να απολύσει τον προπονητή της ομάδας Λάρι Μπράουν καθώς και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Σάρλοτ για την επόμενη σεζόν.

Επίσης αναφέρθηκε στο σάλαρι καπ της επόμενης σεζόν ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι αυξημένο, παρόλα αυτά όμως δήλωσε ότι οι Μπόμπκατς θα στραφούν το καλοκαίρι σε φρι έιτζεντ. Τέλος υπεραμύνθηκε της επιλογής του να αναλάβει το Σάρλοτ, λέγοντας  ότι οι επενδύσεις πρέπει όχι μόνο να αφορούν μεγάλες αγορές όπως του Σικάγο αλλά και μικρότερες όπως του Σάρλοτ.     

Όσον αφορά την θέση του προέδρου δήλωσε ότι: "Δεν λέω ότι δεν έχω μία θέση με πολλές ευθύνες επειδή θα ήταν ψέμματα. Έρχομαι από μία εντελώς διαφορετική θέση, αυτή του αθλητή. Τώρα πρέπει να συνεργαστώ με τους αθλητές". Αυτό δεν αλλάζει την θέληση μου να συνεχίσουμε σε υψηλό επίπεδο, για την ακρίβεια θέλω να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί".

Για την περσινή σφιχτή  οικονομική πολιτική του συλλόγου δήλωσε: "Πέρυσι ήμασταν με δεμένα τα χέρια όσον αφορά τις μεταγραφές, φέτος θέλω να μην είμαστε στην ίδια δύσκολη θέση. Τουλάχιστον να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους φρι έιτζεντ".

Για το φετιινό σάλαρι καπ τόνισε ότι : " Φέτος ξοδέψαμε 65 εκατομμύρια δολάρια, οι οικονομικές υποχρεώσεις θα είναι 50 εκατομμύρια για του χρόνου και 40 εκατομμύρια για τον μεθεπόμενο χρόνο. Θέλω η ομάδα να ανέβει από την 8η θέση της βαθμολογίας στις τρεις πρώτες και θα ξοδέψουμε χρήματα για να πετύχουμε αυτό το στόχο".

Για την απόλυση του Λάρι Μπράουν είπε: "Δεν πιστεύω ότι ο Λάρι ήταν υπεύθυνος για την αγωνιστική πτώση της ομάδας αλλά οι ίδιοι οι παίκτες ήταν υπεύθυνοι".

Τέλος για την επιλογή του να αναλάβει το Σάρλοτ δήλωσε: " Είναι το Σάρλοτ κακό μέρος; Γιατί να μην αποτελεί επιλογή για τους φρι έιτζεντ; Μπορεί στο παρελθόν να μην ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά η ιδιοκτησία άλλαξε και άλλαξε προς το καλύτερο....Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι επενδύσεις δεν χρειάζονται μόνο οι μεγάλες αγορές αλλά και οι μικρότερες"...

1 σχόλιο: