Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι φίλοι των Κινγκς μαζεύουν χρήματα, το ΝΒΑ αποφασίζει

Ο δήμαρχος του Σακραμέντο, επιχειρηματίες της πόλης και φίλοι των Κινκς συγκέντρωσαν το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων(!) προκειμένου να εμποδίσουν την μετακόμιση των Κινγκς από το Σακραμέντο στο Άναχεϊμ!


Συγκεκριμένα την Τρίτη(26/4/2011) η επιτροπή των φίλων των Κινγκς παρέδωσε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας του ΝΒΑ το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε χορηγίες προκειμένου να παραμείνει ο σύλλογος στο Σακραμέντο για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.

Τώρα πλέον η τελική απόφαση για το εάν θα μετακομίσουν στο Άναχεϊμ οι Κινγκς ή οχι, βρίσκεται σε πρώτο επίπεδο στην επιτροπή μετακόμισης του ΝΒΑ(της οποίας ηγείται ο Κλέι Μπένετ που είχε αποφασίσει την μετακόμιση των Σόνικς στην Οκλαχόμα πριν τρία χρόνια) η οποία θα μεταβιβάσει στο τέλος της εβδομάδας τα τελικά της συμπεράσματα στον κομισάριο του ΝΒΑ Ντέηβιντ Στερν αλλά και σε δεύτερο επίπεδο στους ιδιοκτήτες Τζο και Γκάβιν Μαλούφ.

Ο δήμαρχος του Σακραμέντο, Κέβιν Τζόνσον δήλωσε σχετικά με την κίνηση της επιτροπής φίλων των Κινγκς: "Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για το Σακραμέντο. Το ΝΒΑ είπε στο Σακραμέντο ΄Δείξε μου τα χρήματα΄και κάναμε ακριβώς αυτό που μας ζήτησε. Δώσαμε υποσχέσεις χορηγίας για το μέλλον των Σακραμέντο Κινγκς και εδώ είναι το μόνιμο σπίτι των Κινγκς".

Οι ιδιοκτήτες Τζο και Γκάβιν Μαλούφ πρέπει να έχουν στείλει το αίτημα μετακόμισης του συλλόγου προς την Ομοσπονδία του ΝΒΑ μέχρι την Δευτέρα, αν και μέχρι στιγμής παραμένουν αναποφάσιστοι. Πάντως σίγουρα μέχρι τότε οι φίλοι των Κινγκς θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις ενάντια στην μετακόμιση του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου