Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πρώτη σε πωλήσεις η φανέλα του ΛεΜπρον

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο ΛεΜπρον Τζέιμς "πουλάει" περισσότερο από τον Κόμπι Μπράιαντ, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τον σούτινιγκ γκαρντ των Λέικερς, Κομπι Μπράιαντ.

Από το δικτυακό κατάστημα με επίσημα προϊόντα του NBA ανακοινώθηκε ότι η φανέλα των Μαϊάμι Χιτ με τον αριθμό "6" και το επώνυμο "Τζέιμς" στην πλάτη, έχει τις περισσότερες πωλήσεις για τη σεζόν 2010/2011, ξεπερνώντας αυτή του Κόμπι Μπράιαντ που ήταν κυρίαρχος την τελευταία διετία.



Εκπληξη θεωρείται και η τρίτη θέση του Ρατζόν Ρόντο των Σέλτικς, ενώ η ομάδα της Βοστόνης είναι αυτή που έβαλε τους περισσότερους παίκτες στο "Top 15" των πωλήσεων: Ρόντο, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Αλεν και Σακίλ Ο'Νιλ.

Παρά την "αποκαθήλωση" του Κόμπι Μπράιαντ, οι Λος Αντζελες Λέικερς παραμένουν η ομάδα με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέρδη για όγδοη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια, αφήνοντας δεύτερους τους Σέλτικ.

 
Το ΝΒΑ δεν δίνει στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία, αλλά πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες φανέλες που διακινούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Οι τιμές απευθύνονται σε όλα τα "πορτοφόλια" αφού ξεκινούν από τις "ρέπλικες" των 36 δολαρίων (25 ευρώ) και φτάνουν έως τις επίσημες αγωνιστικές των 80 (55 ευρώ).

Οι 15 φανέλες με τις περισσότερες πωλήσεις

1) ΛεΜπρον Τζέιμς (Μαϊάμι Χιτ)

2) Κόμπι Μπράιαντ (Λ.Α. Λέικερς)

3) Ρατζόν Ρόντο (Μπόστον Σέλτικς)

4) Αμάρε Σούντεμαϊρ (Νιου Γιορκ Νικς)

5) Ντέρικ Ρόουζ (Σικάγο Μπουλς)

6) Ντουέιν Ουέιντ (Μαιάμι Χιτ)

7) Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

8) Καρμέλο Αντονι (Νιου Γιορκ Νικς)

9) Ντουάιτ Χάουαρντ (Ορλάντο Μάτζικ)

10) Τζον Γουόλ (Ουάσινγκτον Ουϊζαρντς)

11) Μπλέικ Γκρίφιν (Λ.Α. Κλίπερς)

12) Σακίλ Ο'Νιλ (Μπόστον Σέλτικς)

13) Ρέι Αλεν (Μπόστον Σέλτικς)

14) Πολ Πιρς (Μπόστον Σέλτικς)

15) Κέβιν Γκαρνέτ (Μπόστον Σέλτικς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου