Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τσουχτερό πρόστιμο στον Μπράιαντ

Πρόστιμο της τάξης των 100.000 δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει ο Κόμπι Μπράιαντ για τους προσβλητικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε προς τον διαιτητή του αγώνα Σπερς-Λέικερς, έπειτα από μία απόφαση του τελευταίου που δεν βρήκε σύμφωνο τον Αμερικανό σούπερ σταρ.


Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο διαιτητής Μπένι 'Ανταμς χρέωσε τον Κομπι με τεχνική ποινή και ο τελευταίος αντέδρασε προσβάλλοντας τον διαιτητή με κατάρες (!) και αφήνοντας υπονοούμενα για τον ανδρισμό του!

Η Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα και επέβαλε όπως προαναφέρθηκε πρόστιμο 100.000 δολαρίων στον Μπράιαντ, ενώ αντιδράσεις για την απαράδεκτη ενέργεια του Κόμπι είχαμε από τον κομισάριο του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν και από εκπροσώπους ομοφυλοφιλικών οργανώσεων. Συγγνώμη ζήτησε ο ίδιος ο Αμερικανός σούπερ σταρ υποστηρίζοντας ότι δεν εννοούσε όσα έλεγε κυριολεκτικά. 

Για το συμβάν ο κομισάριος του ΝΒΑ Στερν δήλωσε συγκεκριμένα : "Το σχόλιο του Κομπι Μπράιαντ χθες βράδυ ήταν προσβλητικό και ασυγχώρητο" και συνέχισε λέγοντας ότι : "Είμαι σίγουρος ότι το μπάσκετ είναι συναισθηματικό παιχνίδι, τέτοια όμως αηδιαστικά σχόλια δεν θα πρέπει ποτέ να γίνονται ανεκτά... Ο Κομπι και όλοι όσοι ασχολούνται με το ΝΒΑ γνωρίζουν ότι προσβλητικά και χοντροκομμένα σχόλια δεν είναι αποδεκτά ούτε στο πρωτάθλημα μας, ούτε στην κοινωνία μας".

Δηλώσεις έκανε επίσης ο Σολμονέζ, πρόεδρος του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέροντας ότι : "Ζητήσαμε από τον κομισάριο Στερν όχι μόνο να τιμωρήσει με πρόστιμο τον Κόμπι Μπράιαντ αλλά και να ξεκαθαρίσει ότι τέτοιοι προσβλητικοί και δυσφημιστικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση ούτε  στο μπάσκετ ούτε στην κοινωνία. Ελπίζουμε ότι τέτοιες άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις θα στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα, τέτοια εχθρικά ξεσπάσματα είναι απλά απαράδεκτα οποιοδήποτε και αν είναι το περιεχόμενο".

Σε  παρόμοιο τόνο ο Μπάριος, πρόεδρος oμοφυλoφιλικής οργάνωσης ανέφερε ότι : "Οι επαγγελματίες παίκτες πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά, καθώς χρησιμοποιώντας τέτοιες λέξεις στα σχολεία και στις παιδικές χαρές δημιουργείται κλίμα εχθρότητας και  ρατσισμού" . Τέλος ανέφερε ότι "...οι Λέικερς είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των φιλάθλων τους και για αυτό αυτή η λέξη είναι απαράδεκτη".

Από την άλλη ο Μπράιαντ αναφερόμενος στο γεγονός με ξεκάθαρα απολογητική διάθεση δικαιολογήθηκε λέγοντας: "Ό,τι είπα χθες το βράδυ, δεν το είπα με την κυριολεκτική του έννοια. Τα λόγια  μου ήταν λανθασμένα εξαιτίας της έντασης του αγώνα, δεν εκφράζουν τα συναισθήματα μου για τους ομοφυλόφιλους και δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου