Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Καταστροφικός Μάρτιος για την άμυνα του Μαϊάμι!

Ο Μάρτιος ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας τη φετινή σεζόν για την άμυνα του Μαϊάμι καθώς υποχώρησε 7 θέσεις όσον αφορά τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος και προβλημάτισε έντονα τους ιθύνοντες του συλλόγου εν όψει των πλέι οφ


Εξαιρετικά κακός ήταν ο Μάρτιος για την άμυνα του Μαϊάμι που έκανε αρνητικό ρεκόρ για την φετινή σεζόν στο παθητικό του δεχόμενο κατά μέσο όρο 105.6 πόντους ανά παιχνίδι!

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ομάδα της Φλόριντα παρά τις δηλώσεις του προπονητή των Χιτ Έρικ Σποέλστρα που εγκωμίασε τις ομολογουμένως εξαιρετικές επιθετικές επιδόσεις του Μαϊάμι μέσα στον Μάρτιο και τόνισε ότι η απώλεια της συγκέντρωσης στον αμυντικό τομέα οφείλεται στην προσήλωση της ομάδας στην επίθεση.

Συγκεκριμένα η άμυνα του Μαϊάμι από εκεί που δεχόταν μόλις 95.5 πόντους ανά παιχνίδι τον Δεκέμβρη, τον Μάρτιο έφθασε στο σημείο να δέχεται 105.6 πόντους ανά παιχνίδι. Αυτή η εξέλιξη βέβαια μπορεί να μην μοιάζει ιδιαίτερα αρνητική στον μέσο φίλαθλο των Χιτ καθώς η παραγωγικότητα των Χιτ μέσα στο Μάρτιο έσπασε κάθε ρεκόρ αγγίζοντας τους 111.9 (!) πόντους ανά παιχνίδι και αποτέλεσε την κορυφαία επίθεση ομάδας ΝΒΑ τον περασμένο μήνα!

Όμως κατ'ουσίαν αυτή η χαλάρωση στην άμυνα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την ομάδα της Φλόριντα καθώς η κανονική περίοδος είναι στην τελική ευθεία και τα πλέι οφ ουσιαστικά είναι προ των πυλών.

Ο προπονητής βέβαια του Μαϊάμι από την πλευρά του  εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι το Μαϊάμι μέσα στον Μάρτιο έδωσε σημασία στο να γίνονται περισσότερα σουτ και ότι ουσιαστικά ο ίδιος δίνει περισσότερη σημασία στην επίθεση της ομάδας με αποτέλεσμα η άμυνα να μην είναι και τόσο αποτελεσματική όπως παλαιότερα.

Όλα αυτά  βεβαίως σχετίζονται με το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Σποέλστρα για την τακτική των Χιτ στα πλέι οφ και την άποψη του για παιχνίδι στο μισό γήπεδο όπως δήλωσε, ασχέτως αν προσπαθώντας να μετριάσει τις κακές εντυπώσεις από την αμυντική κατρακύλα των Χιτ υποστήριξε "κατανοούμε ότι για να πάμε οπουδήποτε πρέπει να αμυνθούμε".

Σίγουρα πάντως στα πλέι οφ το "run and gun" των Χιτ θα αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές με ομάδες που παίζουν κατ'εξοχήν παιχνίδι σκοπιμότητας όπως οι Σπέρς. Το εάν η εμμονή στην επίθεση των Χιτ θα κοστίσει θα το μάθουμε σύντομα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου