Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ιτούδης: "Το ντέρμπι μπορεί να κρίνει τον τίτλο"

Ο άμεσο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το ντέρμπι του ΣΕΦ (16/04), ενώ ανέλυσε τον Ολυμπιακό...


Ο Ιτούδης αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό(16/4, 21.45), δηλώντας ότι αυτό το  παιχνίδι μπορεί να κρίνει τον τίτλο. Επίσης τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί καθώς έχει κερδίσει το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Τέλος δεν παρέλειψε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την ομάδα του Ολυμπιακού και κυρίως την περιφερειακή τριπλέτα των "ερυθρόλευκων" Παπαλουκά-Σπανούλη-Τεόντοσιτς.

Αναλυτικά  οι δηλώσεις του Ιτούδη:

"Όλοι οι αγώνες ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες είναι ιδιαίτεροι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το αποτέλεσμα παίζει ρόλο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Όχι ότι η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο κρίνει και τον τίτλο, αλλά σίγουρα και οι δύο ομάδες θέλουν την κορυφή. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή, καθώς είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ με τέσσερις πόντους, οπότε εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε".

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό πρόσθεσε: "Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την παραγωγικότητα και τη δημιουργία των παικτών του. Αν κάτι έχει προστεθεί έχει να κάνει με το χρόνο συμμετοχής κάποιων περιφερειακών και ψηλών παικτών. Ο Λούκας έχει πλέον σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την εκτέλεση εκτός της τριπλέτας των Παπαλουκά-Σπανούλη-Τεόντοσιτς, οι οποίοι είναι οι πιο παραγωγικοί παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Λούκας έχει προστεθεί σε αυτούς και ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί μια τετράδα με τον ίδιο να παίρνει κάποιες φορές τον πρώτο ρόλο στο σκοράρισμα, αφήνοντας «πίσω» τους Τεόντοσιτς ή Σπανούλη. Αύξηση του χρόνου συμμετοχής έχει και ο Μαυροκεφαλίδης στο τέσσερα και στο πέντε. Αναμένεται δε, μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς, να πάρει περισσότερο χρόνο στο πέντε.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Μπουρούσης ο οποίος είχε μια «γεμάτη» εβδομάδα, ο Κέσελι που είναι καλός σουτέρ, ο Έρτσεγκ στο τέσσερα που μπορεί να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνα σκοράροντας απ’ έξω και άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν ρόλο".

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το "τριφύλλι": "Εμείς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση, γιατί είχαμε κάποιες απουσίες και τραυματισμούς. Ο Νίκολας έκανε προπόνηση χθες, ο Καλάθης είναι ήδη σε ρυθμό, ο Μάριτς ανεβάζει ρυθμούς και περιμένουμε τις τελευταίες προπονήσεις πριν την αναμέτρηση.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Και προκαλεί το ενδιαφέρον πολύ κόσμου και ανά τον κόσμο, καθώς όλοι θέλουν να το παρακολουθήσουν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου