Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Χαλπερίν: "Τα καταφέραμε!"

Τα εύσημα στον κόσμο του Ολυμπιακού απένειμε ο Γιοτάμ Χαλπερίν ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που η ομάδα του κατάφερε να κερδίσει το πλεονέκτημα της έδρας. Διαβάστε επίσης τι είπαν οι Γκόρντον, Παπαλουκάς και Σπανούλης


Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 25 πόντους και 6/9 τρίποντα, Γιοτάμ Χαλπερίν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο γήπεδο, η οποία ήταν άψογη. Στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα, δεν έχω ξαναδεί μία τόσο κόσμια συμπεριφορά από φιλάθλους σε ντέρμπι", υπογράμμισε ο Χαλπερίν και συμπλήρωσε:

"Η ατμόσφαιρα ήταν καθαρά μπασκετική και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν ένα πολύ δυνατό και δύσκολο ματς. Θέλαμε αυτή τη νίκη ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας και τα καταφέραμε. Ήταν ένα επιθετικό και σκληρό παιχνίδι και είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε. Τώρα πλέον θα ξεκουραστούμε και θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας ενόψει της συνέχειας".

Από την πλευρά του ο Τζαμόν Γκόρντον δεν μπορούσε παρά να απονείμει τα εύσημα στον συμπαίκτη του: "Ήταν τρελό παιχνίδι. Παίξαμε με καρδιά και πήραμε τη μεγάλη νίκη. Αυτό έχει σημασία. Παίξαμε πολύ δυνατά, αν και στο τέλος παραλίγο να χάσουμε, αφού χάσαμε τη αυτοσυγκέντρωση μας. Αυτό που μετράει είναι ότι νικήσαμε. Έχουμε κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Κάναμε καλό παιχνίδι. Ο Χαλπερίν ήταν εξαιρετικός".

Σε ερώτηση σχετικά με τη δική του πολύ καλή απόδοση συμπλήρωσε: "Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα, όχι η δική μου απόδοση. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον Ολυμπιακό".

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Θοδωρής Παπαλουκάς πέτυχε κάποιους καθοριστικούς πόντους στο τέλος και ήταν και πάλι θετικός: "Ήταν μια  πολύ σημαντική νίκη. Κερδίσαμε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό. Ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, θέλαμε να νικήσουμε και το πετύχαμε τελικά. Αυτό έπρεπε και αυτό έγινε. Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ΄σημαντικό. Έχουμε και άλλες αναμετρήσεις. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι και συνεχίζουμε".

Σπανούλης: "Έπαιξα με πέντε ενέσεις"

Στην αντίπερα όχθη ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος τελείωσε το ματς με 2 πόντους αποκάλυψε ότι έπαιξε στο ματς με πέντε ενέσεις, λόγω του προβλήματος που έχει στους προσαγωγούς: "Είναι πολύ σημαντικό ότι νικήσαμε. Θέλαμε την νίκη και τα καταφέραμε. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά ακόμα κι έτσι ήμασταν καλύτεροι αφού βρεθήκαμε 2-3 φορές μπροστά στο σκορ με 8-10 πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα, ο οποίος είναι ο βασικός μας στόχος. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να είναι τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να σηκώσουμε πολλές κούπες. Παρ' ότι μας επηρέασε ο αποκλεισμός από τη Σιένα, σήμερα καταφέραμε να νικήσουμε. Όλη η ομάδα έπαιξε καλά σήμερα.

Εγώ δεν κατάφερα να βοηθήσω όσο θα ήθελα. Άλλοι παίκτες πήραν την ομάδα στις πλάτες τους. Εγώ έπαιξα με πέντε ενέσεις λόγω του προβλήματος που έχω στους προσαγωγούς. Ήταν δική μου επιλογή να παίξω, σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά δεν ήμουν έτοιμος".

Τέλος ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης επισήμανε: "Αυτό το ματς ήταν οι κόποι μιας χρονιάς. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Νικήσαμε δίκαια. Πάντα πρέπει να παίζεις καλά για να κερδίσεις τέτοια ματς και εμείς ήμασταν πολύ καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Πήραμε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ και θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο για να κατακτήσουμε τον βασικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου