Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ρόουζ: "Απλά παίζω μπάσκετ, δεν κάνω φιγούρα"

Παρά το γεγονός ότι ο Ντέρικ Ρόουζ αποτελεί αυτή τη στιγμή το νέο είδωλο των Μπουλς και το αγαπημένο παιδί της γεννέτειράς του, του Σικάγο, παραμένει προσγειωμένος. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αστέρων του ΝΒΑ που προτιμούν να μην μιλούν πριν τους αγώνες.
Ντέρικ Ρόουζ

Αποστολή, Σικάγο: Νίκος Παπαϊωάννου

Ο 22χρονος Ρόουζ, αφού πρώτα ολοκλήρωσε την προθέρμανση του, περίπου 2 ½  ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τους Ράπτορς, κατευθύνθηκε στ’ αποδυτήρια του United Center, για ένα απογευματινό session με τα ΜΜΕ.

Προσπαθεί όσο μπορεί να μη σκέφτεται τα πλέι οφς, που ξεκινούν σε δύο περίπου εβδομάδες. Βασικό του μέλημα είναι να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση: “Προσπαθούμε να παίξουμε δυνατά. Τα πλέι οφς είναι τόσο μακριά αυτή τη στιγμή. Συγγνώμη που σας το λέω. Ομως όταν θα μπούμε στα πλέι οφς, η αυτοσυγκέντρωση μας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Θα πρέπει να θυσιάσουμε τους εαυτούς μας και ν’ αφοσιωθούμε στις σειρές των αγώνων. Τα παιδιά θα πρέπει να ξεκουράζονται και να δουλεύουν πολύ σκληρά”.


Τόσο στην καριέρα του με το κολλέγιο του Μέμφις, όσο και τώρα με τους Μπουλς, στο μυαλό του Ρόουζ είναι πρώτα η άμυνα και όπως ξεκαθάρισε το Σικάγο θα δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση μέχρι τα πλέι οφ.

Στα ματς που απομένουν θέλουμε να ρυθμίσουμε κάποια πράγματα και να προπονηθούμε. Ειδικά στην άμυνα. Στην επίθεση έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Ο κόουτς λέει ότι δεν τον ανησυχεί η επίθεση. Ειδικά τώρα που γύρισε ο Μπούζερ, μπορούμε να παίξουμε και σε μισό γήπεδο και για να τον αντιμετωπίσουν πρέπει να τον παίξουν double team. Ομως αμυντικά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα είμαστε σκληρός αντίπαλος για κάθε ομάδα και για τα 48 λεπτά του αγώνα”.


Παράλληλα αρνείται την ώρα των αγώνων να κοιτάει στον φωτεινό πίνακα για να δει τ’ αποτελέσματα των άλλων δυο ομάδων, των Χιτ και των Σέλτικς, με τους οποίους κονταροχτυπιούνται για το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή:

“Το να νικάμε εμείς, ρυθμίζει και τακτοποιεί τα πάντα. Έρχεται πολὐς κόσμος μετά τους αγώνες αλλά και τα ΜΜΕ και μου λένε ότι έχασε μία συγκεκριμένη ομάδα. Όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν κοιτάω για τα άλλα αποτελέσματα”.


Kλείνοντας ο Ρόουζ εξήγησε ότι δεν του αρέσουν οι φιγούρες στη διάρκεια ενός αγώνα, από σεβασμό και μόνο προς το μπάσκετ: “Απλά παίζω μπάσκετ. Δεν είμαι από τους τύπους που κάνουν φιγούρα μετά από κάθε σουτ. Σέβομαι το παιχνίδι και το παίρνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος έτσι ώστε να κάνω φιγούρες ή διάφορα “.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου